Wine dining - így „edd” a bort sorozat: Hogyan befolyásolja egy elfogyasztott étel a bor ízét?

Wine dining - így „edd” a bort sorozat: Hogyan befolyásolja egy elfogyasztott étel a bor ízét?

Egy jó pohár bort elfogyasztani a vacsorához többet jelent annál, minthogy lekísérjük a finom falatokat. Egyszerre hagyomány, kultúra és ceremónia. Az élmény tovább fokozható, ha megfelelően párosítjuk az ételt és az italt, ezzel megnövelve a gasztronómiai értéküket.

Wine facts: hogyan hat a globális felmelegedés a borászatra?

Wine facts: hogyan hat a globális felmelegedés a borászatra?

A jó bor jó szőlőt kíván, karakterét nagyban meghatározzák a termőterület éghajlati adottságai, egy-egy évjárat minőségét pedig az adott időszak időjárása. Nem kérdés tehát, hogy a globális felmelegedés, ahogy mindenre, úgy a borászatra is kihat. De vajon mire számíthatunk?

Olvass a sorok között! - Jön a szüret!

Olvass a sorok között! - Jön a szüret!

Elérkezett számunkra az év legfontosabb része; a szüret. Erre készültünk mindeddig, ezért dolgoztunk, és most végre beérett a munkánk gyümölcse. Alig várjuk, hogy palackba tölthessük nektek, és illatos, friss tételek formájában adhassuk át az idei nyár esszenciáját. Elmondjuk, mi zajlik a színfalak mögött.

Érezd meg a sauvignon blanc-t!

Érezd meg a sauvignon blanc-t!

A „vad fehér” (sauvage+blanc) sokak szerint arról kapta a nevét, hogy valamikor vadon termett, akár a gyomnövények. Ebből nőtte ki magát a világ egyik legismertebb fehérborszőlő-fajtája, amelyet a világfajták közt egyetlenként, az aromatikus fehérborok között tartanak számon. Ez a könnyű, friss és rendkívül zamatos tétel ma már mindenhol nagy elismerésnek örvend.

Melyik borban van az igazság? - A borválasztásról érthetően

Melyik borban van az igazság? - A borválasztásról érthetően

Az ízlés nem vita tárgya. Ezért nincs rossz választás. Természetesen csak akkor, ha a minőséget alapnak tekintjük. Ugyanakkor, ahogy a zenében, a gasztronómiában vagy az öltözködésben is, mindenki másban találja meg a hozzá legközelebb álló stílust. De hol érdemes elkezdeni a keresést? És mi alapján döntsünk, ha alkalomra választunk vagy ételhez szeretnénk bort párosítani? Segítünk!

Érezd meg az Olaszrizlinget!

Érezd meg az Olaszrizlinget!

Magyarország elsőszámú fröccsbora egyben a legnagyobb termőterületet is foglalja el hazánkban. Kicsit olasz, kicsit nem, de nagyon magyar: mindenhol ismerik, mindenki szereti, és szinte bárhol jól érzi magát. Jó barátja kezdő és haladó borrajongóknak, borászoknak és boroknak, hiszen házasításra is kiválóan alkalmas. Nem lehet vele tévedni.

Olvass a sorok között! - Nyár a szőlőben

Olvass a sorok között! - Nyár a szőlőben

A nyár a legizgalmasabb időszak a szőlő életében, hiszen ilyenkor történnek a legjelentősebb változások a leendő borral. Többnyire olyan dolgok, amik nagyban meghatározzák az azévi bortermés sorsát és minőségét. Ilyenkor a borász egy percre sem állhat meg…

A nyár örök itala - Fröccstörténelem

A nyár örök itala - Fröccstörténelem

A fröccs maga a történelem, hiszen igazán jeles magyarok bábáskodtak a bölcsőjénél. A jó bor és a minőségi szóda (Mert ez is fontos!) párosa ma már nem hiányozhat egyetlen vendéglátóhely repertoárjából sem. A legjobb benne az, hogy semmi sincs kőbe vésve: mindenki olyan arányokat választhat, ami a leginkább megfelel a szájízének.

Becsüld+ Fogyaszd egészséggel… és mértékkel!

Becsüld+ Fogyaszd egészséggel… és mértékkel!

A bor élmény, hagyomány és kultúra. Érdemes apránként felfedezni, ráérezni, megtanulni, igazi műértővé válni. Mi azért készítjük a változatos Hilltop-tételeket, hogy a minőségi választást támogassuk vele, tudatos és mértékletes alkoholfogyasztásra ösztönözve vásárlóinkat.