WineGeneration: Akcióban a Hilltop bornagykövetei

WineGeneration: Akcióban a Hilltop bornagykövetei

A jövő záloga a felnövekvő borkedvelő nemzedék. Mivel a bort szeretni értő módon lehet, fontosnak tartjuk az edukációt. Ennek jegyében született meg a Hilltop egyetemi borklub hálózata és bornagyköveti programja, ami szeptembertől új, vállalkozó kedvű tagokkal bővül majd. A nagykövetek megismerik a Hilltop tevékenységét, filozófiáját, a borokat, és ezen keresztül szeretik és szerettetik meg a borkultúrát.

#Neszmély - Első közösségi borunkról Kamocsay Ákos mesél

#Neszmély - Első közösségi borunkról Kamocsay Ákos mesél

Március 10-én mutatkozott be borvidékünk első közösségi bora, a #Neszmély. A válogatás célja, hogy még közelebb hozza a borrajongókhoz a hamisítatlan neszmélyi stílust, amely a helyi borászok által 5 különböző cuvée-n keresztül került megfogalmazásra. Erről kérdeztük Kamocsay Ákost.

A borversenyek világa - Interjú Herczeg Ágnes borszakértővel

A borversenyek világa - Interjú Herczeg Ágnes borszakértővel

Az ízlés nem vita tárgya, egy bor minősége azonban nem szubjektív dolog. A nemzetközi borversenyeken felkészült szakemberek zárt ajtók mögött értékelik a nevezett borokat - nagyon komoly szempontok alapján, szigorú szabályok szerint. Erről beszélgettünk Herczeg Ágnes borszakértővel.

Tapasztalat

Tapasztalat

Számunkra ugyanolyan fontos a szőlő, mint a bor szeretete, hiszen mindennek ez az alapja. Hiszünk abban, hogy a mi szakmánk ugyanannyira szenvedély, mint hivatás, amit csak őszintén érdemes csinálni.

Légy profi borkóstoló! - Vezetnek az aromák

Légy profi borkóstoló! - Vezetnek az aromák

Mint a legtöbb dologról az életben, a borról is elmondható: ízlés kérdése, hogy ki mit preferál. Persze ahhoz, hogy könnyen megtaláljuk a kedvenceinket, illetve a szájunk íze szerint valót, nem árt tudni, hogy miért is szeretjük, amit szeretünk, vagyis mik azok a vezető illat- és ízjegyek, amik miatt igazán a magunkénak érzünk egy-egy tételt.

Harmónia

Harmónia

Borainkban benne van a neszmélyi táj szépsége, a borász szerelmes gondoskodása, a természettel szembeni felelősség tudatos felvállalása, és az az innovációba oltott szakértelem, amely biztosítja, hogy minden tétel egyedi és összetéveszthetetlen legyen.

Esszencia

Esszencia

Szerintünk a bort nem elég fogyasztani, érezni kell. Megtapasztalni minden értékét, élvezni minden pillanatát. Mert a jó bor összetett élmény: illatok, színek és ízek egyedi harmóniájaként kíséri a koccintásokat.

Illatok

Illatok

A Hilltop szőlőinek a csodálatos Felső-Pannon borrégió ad otthont. Különlegességét a különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú dűlők adják. A neszmélyi vidék talaj és éghajlati adottságai a könnyű és üde fehérboroknak kedveznek. Ezek a borok fiatalon adják a legjobb tulajdonságaikat, gyümölcsös, üde és illatos tételek születnek a régió szőlőtőkéin.

Pincemélyen Neszmélyen: A Hilltop (majdnem) 30 éve

Pincemélyen Neszmélyen: A Hilltop (majdnem) 30 éve

Az új esztendőbe való átlépés mindig friss lendületet hoz magával, egyben pedig alkalmat ad a visszatekintésre. Számunkra már csak azért is aktuális a számvetés, mert a Hilltop jövőre 30 éves lesz. Ezen apropóból kicsit elidőztünk a múlton, és végigsétáltunk a jelentős mérföldkövek mentén. Tartsatok velünk egy kis időutazásra!