Recept - Tejszínes gomba tésztával
/ 2025. 02. 04.
A tejszínes gombás tésztában az a legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészül és alig kell pár alapanyag hozzá.
Én szezonjában szoktam a piacon erdei gombákat venni, felvágom nagyobb darabokra és beteszem a fagyasztóba, így ilyen esetekben csak kiveszem és percek alatt kész is az ízletes ebéd. Nem feltétlenül kell hozzá erdei gomba, az üzletekben egész évben kapható más gombafajtákból is elkészíthető. Ebben az esetben szárított vargányát is használok, hiszen sokkal intenzívebb lesz az étel íze.
Borajánlat: Kamocsay Ákos bor Ihlet Cuvée
A hazai borélet legendás alakjának ikonikus házasítása azon filozófia mentén készül immáron 2015 óta, hogy az adott évjáratban megtermelt borokból mi az a stílus, ami Kamocsay Ákost megihleti arra, hogy egy ilyen borászatra jellemző házasítást készítsen. Soha nem egy előző évjárat borát másolja, hiszen ez nem is lenne lehetséges. A bor első évjárata már rögtön olyan jól sikerült, hogy mind a szakma, mind pedig a fogyasztók körében komoly sikereket könyvelhetett el. Csak néhányat említve: „Super 12” Magyar Bor Nagydíj 2018 a 12 legjobb magyar fehérbor; VinAgora nemzetközi borverseny 2017 és 2018, aranyérem, illetve ezüstérem; MTA bora 2017, legjobb fehérbor; Országos borverseny 2018, aranyérem.
Viszonylag intenzív és finoman telt illat, fehér- és sárga húsú gyümölcsökkel, érett, sós citrusokkal, díszítésként déli gyümölcsökkel. Kóstolva is szépen hozza az illatában tapasztaltakat, a korty elegáns, finoman krémes és puha, lecsengése hosszú és tartalmas. Kiváló választás ehhez a tejszínes gombás fogáshoz, akárcsak ázsiai ételekhez is.
Olvasd el az egész receptet a WineArtCulture oldalán: https://wineartculture.hu/tejszines-gomba-tesztava...
Recept, fotók, borajánlat: Németi Sándor