Vezetőség

Keresztury Éva Keresztury Éva

A Budapesti Közgazdasági Egyetem külkereskedelmi marketing szakán szerzett diplomát. 1974 - 1981 között a Magyar Külkereskedelmi Bank munkatársa, 1981 -1986 között a Konsumex Külkereskedelmi Vállalat élelmiszer osztályának vezetője, 1987-től 1990-ig Londonban, az Ágker Kft. képviselőjeként magyar borok és gyümölcskonzervek exportjával foglalkozott. 1990-től a Hilltop Neszmély Borászati Zrt., ill. jogelődjének alapítója, résztulajdonosa és a borkereskedelemért felelős vezető.

„A Hilltop borok exportjának sorsa leginkább azon múlik, mennyire hiszek sikerükben és mennyit teszek érte. Engem inspirál boraink tisztasága, természetessége, nyomon követhető eredete, illetve az, hogy az első szőlőtelepítő kapavágás előtt jóval már az életem döntő részét a bor töltötte ki, persze a munka és nem az iszogatás értelmében. Így minden egyes Hilltop palackban benne van a személyiségem, a sorsom, az álmaim egy részecskéje. Ha pedig egy finom pohár borra vágyom, akkor a legtöbbször sauvignon blanc-t választok.”

 

Török Imre Török Imre

1970-ben végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen. 1971 és 1995 között a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.-nél dolgozott különböző pozíciókban, előbb Budapesten, majd 1986-tól Angliában. 1990 óta alapító résztulajdonos, 1995 óta a cég igazgatóságának elnöke.

„A borválasztás mindig hangulatfüggő, de különösen kedvelem a vörös borok közül a kesztölci Merlot-nkat. A bor egyébként az egyik leginspirálóbb dolog az életemben. Ha arra a kérdésre kell válaszolnom, hogy mit jelent számomra a bor, akkor az izgalmak, új gondolatok és asszociációk jutnak elsőként az eszembe.”

 

Kamocsay Ákos Kamocsay Ákos

1970-ben végzett a Budapesti Kertészeti Egyetem kertészeti és szőlészeti szakán. 1970 és 1993 között a Móri Állami Gazdaság palackozóüzemének vezetője, majd főborásza. 1993-tól a Hilltop Neszmély Borászati Zrt. főborásza. 1997-ben az "Év Borásza" Nagy-Britanniában, 1999-ben az "Év Bortermelője" Magyarországon.

„A bor hangulat- és évjáratfüggő. Ezért lehet mondani, hogy minden évjáratban más a kedvenc borom. Most éppen a Chardonnay a kedvencem. Persze ezt az alkalom is befolyásolja, hiszen mondjuk, egy ebédnél nem passzol minden fogáshoz az ember kedvenc bora. Ha este megkívánok egy pohár bort, akkor általában az Irsai Olivérre szavazok. Egy ünnepélyesebb alkalomra pedig a ’11-es Merlot-t választom.”

 

Storcz Judit Storcz Judit

1988-ban végzett a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem mosonmagyaróvári mezőgazdaság-tudományi karán, növénytermesztési szakon. 1989-től 1991-ig az Ágker Kft. borosztályán dolgozott export ügyintézőként. 1991-től dolgozik az Interconsult Kft.-nél, a Hilltop Neszmély Zrt. jogelődjénél. A Zrt.-nek jelenleg pénzügyi és adminiszrációs vezetője.

„Nagy kedvencem a Tokaji Aszú és a Sauvignon Blanc. A munkám során végigkövethettem, hogy az elmúlt 20 évben milyen óriási fejlődésen ment át a hazai borászkodás és egyben a fogyasztók borkultúrája is. Nagyon örülök annak, hogy a Hilltop és a cégen belül személy szerint én is hozzájárulhattam ahhoz, hogy ma már a bor nemzeti kincsnek számít Magyarországon is és idáig nőtt az ágazat jelentőssége. Nekem ezt az óriási fejlődést és ezt a büszkeséget jelenti a bor. ”