Segíts a Hilltoppal!

/ 2022. 03. 17.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint már mintegy 3 millióan kényszerültek elhagyni otthonukat az Ukrajnában dúló háború miatt. Sokan közülük Magyarországon vagy Magyarországon áthaladva keresnek menedéket. Az elmúlt hetekben az ország és a magyar emberek egyszerre mozdultak meg, hogy segítsenek azoknak, akik otthonukat, életüket hátrahagyva a biztonságot keresik nálunk. Mi a Hilltopnál is dolgozunk azon, hogy segítsünk a Magyarországra érkező menekülteknek.

A borászatunknak otthont adó Neszmélyen és környékén, így Szomód, Kesztölc és Császár településeken már számos családnak, felnőtteknek és gyerekeknek készítünk elő vagy nyújtottunk átmeneti vagy tartós otthont. Az ide érkezőknek szőlészetünkben és a palackozóban munkát is biztosítunk. Mindemellett szövetkeztünk barátaink, családunk és angol kapcsolataink finanszírozásában a Migration Aid – A Segítők Egyesülettel egy 60 főt befogadó győri menekült központ működtetésére, ahol a menekültek néhány napot eltölthetnek nyugodt körülmények között, hogy eldöntsék, mik lesznek a következő lépéseik, vagy kivárják, hogy a befogadó országba tartó vonatra szállhassanak. Sokan közülük Győrben is maradhatnak majd, ahol szintén munkalehetőség is várja őket. A keleti határon és Budapesten egyre több menekült gyűlik össze, ami beláthatatlan következményekkel járhat. A segítségünk megnyitja a Migration Aid számára a Budapestre nehezedő terhelés oldását úgy szállás, mint önkéntes támogatás szempontjából. Az összegyűjtött már több mint 6 millió forint közel 2 hónapra elegendő az ottani elszállásolásra.

A következő, császári, 30 fős szálláshely kialakításához és működtetéséhez pedig szeretnénk a Hilltop-közösség segítségét kérni! A szálláson ágyakra, ágyneműre (paplanra, párnára, ágyneműhuzatokra) is szükség van, az érkezőknek pedig higiéniai cikkekre (fogkefe, fogkrém, női és baba higiénés termékek), váltás fehérneműre (zokni, gyermek és felnőtt alsónemű) is szükségük lesz. Kérjük, hogy ha az előbbiek felajánlásával tudtok segíteni, akkor jelezzétek a help@hilltop.hu e-mail címen. Ha ágyat vagy más bútordarabot, mosógépet vagy hűtőszekrényt adományoznátok, Tata 80 km-es körzetében érte megyünk.

Ha pedig a Migration Aid rendkívül fontos munkáját pénzadománnyal segítenétek, akkor azt megtehetitek a honlapjukon megadott elérhetőségeken. A Migration Aidet azért választottuk, mert kiváló vezetéssel, kiváló önkéntesekkel dolgozik és az adományunk nagy részét nem szívja be a szervezet működtetése, hiszen nincs fizetett alkalmazottjuk, irodájuk.

Segítsük együtt a rászorulókat!

Köszönjük.

a Hilltop csapata


[1] https://data2.unhcr.org/en/situations/ukraine