A Hilltop-Bor Kft. szálláshelyfejlesztése Neszmélyen

/ 2021. 08. 13.

A HILLTOP-BOR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a TFC-1-1-1-2017-2018-00705 azonosítószámú, „A Hilltop-Bor Kft. szálláshelyfejlesztése Neszmélyen” című projekt keretein belül kapott lehetőséget a szálláshely minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése megvalósítására.

A HILLTOP-BOR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a TFC-1-1-1-2017-2018-00705 azonosítószámú, „A Hilltop-Bor Kft. szálláshelyfejlesztése Neszmélyen” című projekt keretein belül kapott lehetőséget a szálláshely minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése megvalósítására. A projekthez elnyert támogatás mértéke: 38 456 990 Ft, 70%-os támogatási intenzitással. A projekt összértéke: 71 531 857Ft.

 

A projekt célja volt, hogy a gyönyörű természeti környezetben és kiemelt turisztikai térségben (Dunakanyar), Neszmély-Melegeshegy gondozott szőlőültetvényei között található szálláshelyünk fejlesztése szolgáltatásbővítés és korszerűsítés keretében megvalósuljon. A Hilltop-Bor Kft. tulajdonában álló épületkomplexum a hegy tetején található, lenyűgöző panorámával a környező hegyekre, a Hilltop borászat szőlőire és a Dunára. Az egész évben üzemelő szálláshely 8 db 2 ágyas, fürdőszobás, klimatizált szobával rendelkezik (4 db az étterem fölött, illetve 4 db a borászat melletti vendégházunkban). A 200 fő befogadóképességű éttermünk 3 teremből és egy fedetlen nagyteraszból áll. Az épületekhez kb. 4-4,5 ha gondozott, parkosított terület tartozik, amihez egy kőből készült kilátó, egy korszerű játszótér, egy térkőburkolatú és egy füves rendezvénytér, továbbá feszített víztükrű 21 x 7 m-es medence tartozik. Ezen kívül egy 170 fő befogadására alkalmas, gyönyörű pincehelység áll vendégeink rendelkezésére. A konyhánk korszerűsítésével növekedett az egyidejűleg kiszolgálható a’la carte vendég száma, valamint a napjaink divatos irányzatai miatti aprólékosabb, több lépésben történő előkészítésre és gondosabb alapanyag tárolás is lehetségessé vált.

A meglévő 8 szoba a felújításnak köszönhetően komfortosabbá, kényelmesebbé vált. A Vendégházunkban két új szoba került még a meglévők mellett újonnan kialakításra, 1 db egyágyas fürdőszobás – zuhanyzós szoba és egy lakosztály, amely két szobából és zuhanyzós fürdőszobából áll. Ezen fejlesztéssel összesen 21 főt tudunk elszállásolni. Ez a cégek számára is vonzóbb kapacitás, ezenkívül esküvőseink számára is több lehetőség szállás terén, mivel zömében távolabbról érkeznek a párok, és a teljes vendégseregre keresnek nálunk és a környéken szállást.

További fejlesztésként infraszauna került építésre, amely szintén vendéglétszám növekedést generál. Nagyon sok vendég szálláshely választásánál szempont, hogy wellness részleggel rendelkezzen a helyszín.

Az NKM Borház Kft. üzemeltetésében lévő szálláshelyünk jelenleg is számos szolgáltatást nyújt az ideérkező vendégek számára: színvonalas helyszínt biztosítunk esküvők, céges rendezvények, csapatépítések, borkóstolók, borvacsorák, borászati üzemlátogatás számára, ezenfelül kültéri medencével, és kilátóval is rendelkezünk. Együttműködünk a térség turisztikai szolgáltatóival, pl. a neszmélyi Zoltán Gőzös Múzeumhajóval, a komáromi és tatabányai termálfürdőkkel, a dunaszentmiklósi holland faluval. A fejlesztés keretében a következő új szolgáltatások bevezetése történt: szabadidős-sportolási lehetőségként pingpongasztal, lengőteke, kosárlabda palánk, vízitorna. Különlegességként kültéri pihenő és hordószalon céljára átalakított 95 hl-es ászokhordók telepítése.

A bővülés további okait mellékletként szereplő üzleti terv kiegészítésben mutatjuk be.A projekt keretében megvalósított fejlesztések eredményeként várhatóan növekednek a működésből származó árbevételek, ezáltal fenntartható profitabilitás érhető el.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

A támogatott projekt 2020. december 14-én fejeződött be.

A Hilltop-Bor Kft. szálláshelyfejlesztése Neszmélyen