[ÚJ DÁTUM] Muzeális borkóstoló & Prémium borok vertikális kóstolója Kamocsay Ákossal

/ 2023. 03. 30. – 2023. 03. 30.

Túlzás nélkül exkluzív borkóstolóra várunk 2023. március 30-án a Zengő Borbárba, ahol 20, maximum 200 palackos tételben megvásárolható bortörténelmi tételeket kóstoljuk le Kamocsay Ákos főborász vezetésével.

A borok a Hilltop bormúzeum, vagyis Kamocsay Ákos trezorjából kerülnek kiválasztásra

„Itt őrizzük a több, mint negyed évszázaddal ezelőtti első szüret – 1993 – óta gyűjtött palackokat. A neszmélyi borkészítés felfedezésre váró relikviáin a címkék elhalványultak és a palackokon is meglátszik az idő, a régieket mára nemes penész fedi, mert ideális körülmények között voltak tárolva. De amit őriznek, az nagyon is élő és eleven. Olyan borok, amelyek – a rendszeres kóstolások ezt igazolják – az évek múlásával még karakteresebbé váltak.

Tévhit tehát, hogy a reduktív gyümölcsös borok rövid életűek. A múzeumi darabok bebizonyították, hogy a bor értéke attól függ, a szőlőt milyen érettségi állapotban szüretelték, a bort hogyan készítették, palackozták és milyen körülmények között tárolták. A fehér borok 20-25 évvel palackozásuk után egészen más, kiteljesedett arcukat mutatják.”

További információ és jegyvásárlás: