Művészetek Völgye 2024

/ 2024. 07. 19. – 2024. 07. 28.

Balaton-felvidék, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend. Természet és művészet. Régi és új barátok.10 nap újra együtt!

Mi az a Völgy?

A Művészetek Völgye egy tíznapos, összművészeti fesztivál, ahol a koncertek felszabadultsága és a csodálatos balaton-felvidéki környezet mellett 10 napon át részese lehetsz egy igazi alkotó közösségnek. A Művészetek Völgye épített színpadok helyett három falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcáit, épületeit, intézményeit varázsolja koncerttéré, galériává és színházzá, megtöltve azokat közel 2000 programmal.

Találd meg a ritmusod!

Nagyszínpados zenekarok, legendák és feltörekvő, friss produkciók mind helyet kapnak a Völgy programjában. Itt panoráma mellett muzsikál a nagyszínpad, táncházzá változik a pajta, hangversenyterem lesz a templom, égig érő fák árnyékában alatt szól a jazz. Tombolj, táncolj, kiabálj, vagy csak hallgasd a fűben ülve - a Völgyben bármilyen legyen a ritmusod,találsz hozzá zenét.

Hass, alkoss, kapcsolódj!

A Művészetek Völgyében a zene mellett fontos hangsúlyt kap a többi művészeti ág is: külön udvart kap az irodalom, a színház, a cirkusz, kiállításokon keresztül ismerheted meg a tágabb környezeted és a művészeket. A Kaláka Versudvar hosszú évek óta stabil pontja az irodalom kedvelőknek, itt vehetünk részt Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin is. Vigánpetenden található Vecsei H. Miklós és a POKET közösségi udvara, ahol elsősorban az irodalmi és zenés programokon van a fókusz. A Színház Színpadnál minden évben izgalmas és aktuális darabok kerülnek színpadra, míg a Cirque du Tókert a klasszikus cirkuszi előadások mellett a különleges produkciók színhelye.

Amellett, hogy az előadásokon keresztül kapcsolódhatsz másokhoz, a Völgyben azt is megmutathatod te hogyan rezdülsz. A fesztiválon a különböző művészeti ágak segítenek abban, hogy kicsit kikapcsoljunk, magunkra figyeljünk és a hétköznapokon való aggódás helyett csak szimplán jól érezzük magunkat az adott pillanatban. A természeti környezet, a különféle előadások, beszélgetések és workshopok mind kapcsolót jelentenek önmagunkhoz, a természeti környezethez és természetesen a többi Völgyarchoz.

További információ és jegyvásárlás: https://www.muveszetekvolgye.hu/