Győri Bornapok 2024

/ 2024. 08. 22. – 2024. 08. 24.

A Győri Bornapok elhivatott feladata a magyarországi kiemelkedő borkultúra részletes bemutatása, az edukáció és a minőségi szórakozás biztosítása a felelős alkoholfogyasztók számára.

A rendezvény ideje alatt több mint 50 borásznak nyílik alkalma bemutatni saját borait, valamint megmérettetni a „Fesztivál Bora” címért.

A verseny díjazott borainak sorát -a látogatók kérésére- idén kibővítettük, immár 9 kategóriában indulhatnak a pincészetek a „A fesztivál bora” neves címért. Ez nemcsak több lehetőség a borászok számára, a látogatóknak is jobb eligazodást biztosít, hiszen a népszerű színbeli megkülönböztetésen túl a kategóriák kiterjednek a cukorfokra és a bor készítésének technológiáját sem hagyják figyelmen kívül.

A kiváló borokat az előző évekhez hasonlóan a fesztivál poharaiból kortyolhatják, ám környezetvédelmi és fogyasztóbarát szempontokat figyelembe véve idén pohárbérleti konstrukcióval is készülünk a rendezvényre érkezőknek. Ezeket a poharakat egy apró zöld logó különbözteti meg a hazavihető poharaktól. A kiállító pincészetek két helyszínen helyezkednek el, akárcsak a programok. A Széchenyi téren DJ-k adják a kellemes, aláfestő jellegű háttérzenét, a jó borok és a baráti beszélgetések mellé, azonban az intenzívebb szórakozásra vágyókat sem hagytuk program nélkül

A részvétel ingyenes!
Helyszín: Dunakapu tér – Széchenyi tér

Programok: https://mufegyor.hu/program/gyori-bornapok/