Recept - Farmer saláta

/ 2024. 07. 02.

Gombás-kolbászos saláta kesudióval, szezámmaggal és korianderrel - a WineArtCulture receptje Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2022-vel

Ez a viszonylag tartalmasabb, eredeti néven Boerewors (ejtsd: burevorsz) saláta egy fűszeres dél-afrikai marhahúskolbászt tartalmaz, ettől függetlenül mivel ilyen kolbászt tudtommal nem lehet Magyarországon vásárolni, ezt magyar sült kolbásszal is helyettesíthetjük. Készítsétek el otthon, és hogy az élmény teljes legyen bontsatok ki hozzá egy finom bort.

Borajánlat:
Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2022

A rozéfogyasztás nemcsak hazánkban, hanem világszerte őrzi továbbra is népszerű szerepét a fogyasztók körében. Például Magyarországon az elmúlt 6 évben míg a vörösbor fogyasztási aránya 7%-kal csökkent, a rozé borok fogyasztása 5%-kal nőtt. És bár a színe miatt sokan azt gondolnák, hogy leginkább a nők fogyasztják, a férfiak is ugyanolyan szívesen levesznek egy-egy palackot a polcokról. Mert valljuk be: nyáron a tikkasztó melegben igen jól tud esni belőle egy vagy akár több pohárral, önmagában vagy fröccsként. És ha már szóba került a fröccs annyit érdemes tudni, hogy csak jó borból lehet jó fröccsöt készíteni. Mint például ez a Kamocsay Ákos nevéhez fűződő prémium, pinot noir szőlőfajtából készített rozé, amit ehhez a salátához inkább önmagában ajánlok. Ettől függetlenül, ha az étkezés után még marad a palackban, nyugodtan lehet egy jó fröccsöt is csinálni belőle. Finom gyümölcsös illatával, tartalmasabb, szintén gyümölcsorientált kortyával, amelyben főként az érettebb málna és eper, pici vérnarancs, piros húsú grapefruit és finom fűszerezettség dominál, valamint lendületes és üde savaival remek társítás ehhez a salátához. De olaszos tésztákhoz, lazachoz, vagy paprikás csirkéhez is jó választás.

Olvasd el a teljes cikket, a saláta elkészítését a WineArtCultur oldalán: https://wineartculture.hu/farmer-salata