Quiche Lorraine, a franciák világhírű pitéje

/ 2023. 11. 13.

A receptet kizárólag a WineArtCulture olvasói számára, a Svájcban élő, több neves külföldi étterem konyhafőnöke és séfje, a Bocuse d’Or Hungary 2017 elődöntőse, Dualszky-Kovács Péter készítette, akinek fogásaival már többször lehetett találkozni az oldalon.

A Quiche Lorraine, azaz a franciák klasszikus ételének eredete, amelyet kezdetekben öntöttvas serpenyőben készítettek, egészen a 16. századig nyúlik vissza. A világhírű pite, amelyet ma már számtalan variációban készítenek, Alsace-Lorraine, azaz Elszász és Lotaringia a német-svájci-belga-francia határnál található területről kapta a nevét. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy akár vacsoráról, a Quiche Lorraine bármilyen időszakban kiváló. Legjobb viszont szobahőmérsékleten, esetleg egy kicsit felmelegítve fogyasztani.

Borajánlat:
Prémium Neszmélyi Chardonnay 2021

A Neszmélyi borvidék legismertebb borászata, a Hilltop által termelt és palackozott, a többi boraiktól eltérően más design-nal megjelenő 2021-es Prémium Neszmélyi Chardonnay egy jó ivású és jó ár-érték arányt képviselő bor. Illatában és ízében érett fehér- és sárga húsú gyümölcsökkel, mezei virágokkal, amiket érzékenyen kiegészítenek a fűszeres tónusok. A korty gazdag, telt és krémes. Tüzes lecsengésében érett citrusok. Jó inni önmagában, de méltó párja ennek a klasszikus francia pitének is.

Olvasd el ennek a piténak az elkészítési módját a WineArtCultur oldalán: https://wineartculture.hu/quiche-lorraine-a-franci...

Quiche Lorraine, a franciák világhírű pitéje