Poharas rákóczi túrós Kárai Dávidtól

/ 2021. 12. 14.

Nincs is jobb a karácsonyi vacsora végén egy klasszikus édességnél, pláne, ha nem a megszokott formában tálaljuk. Kárai Dávid gasztroblogger receptje, ami tökéletes párosítás egy pohár Kamocsay Prémium Chardonnay-val.

Hozzávalók - 6 adag:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg keksz
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl Kamocsay Prémium Chardonnay
  • 6 evőkanál baracklekvár

A krémhez a túrót, a masacarponét, a habtejszínt, a porcukort és a citrom levét mérd egy keverőtálba, majd elektromos habverővel addig dolgozd, amíg kemény tartású krémet nem kapsz.

A kekszet késes aprítóban daráld durvára.

A mazsolát áztasd be fél órára a borba.

Az összeállításhoz pakolj egy adag krémet a poharakba, öntsd rá egy evőkanállal a kekszmorzsából és szórj rá egy adag lecsepegtetett mazsolát. Mehet rá egy újabb réteg túrókrém, majd a keksz, végül a mazsola. A tetejére kanalazz egy-egy evőkanállal a lekvárból.