
Poharas rákóczi túrós Kárai Dávidtól
/ 2021. 12. 14.
Nincs is jobb a karácsonyi vacsora végén egy klasszikus édességnél, pláne, ha nem a megszokott formában tálaljuk. Kárai Dávid gasztroblogger receptje, ami tökéletes párosítás egy pohár Kamocsay Prémium Chardonnay-val.
Hozzávalók - 6 adag:
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4-5 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve
- 15 dkg keksz
- 5 dkg mazsola
- 1 dl Kamocsay Prémium Chardonnay
- 6 evőkanál baracklekvár
A krémhez a túrót, a masacarponét, a habtejszínt, a porcukort és a citrom levét mérd egy keverőtálba, majd elektromos habverővel addig dolgozd, amíg kemény tartású krémet nem kapsz.
A kekszet késes aprítóban daráld durvára.
A mazsolát áztasd be fél órára a borba.
Az összeállításhoz pakolj egy adag krémet a poharakba, öntsd rá egy evőkanállal a kekszmorzsából és szórj rá egy adag lecsepegtetett mazsolát. Mehet rá egy újabb réteg túrókrém, majd a keksz, végül a mazsola. A tetejére kanalazz egy-egy evőkanállal a lekvárból.