Napsütés, bor, nyár

/ 2023. 06. 30.

Most hogy beköszöntött a meleg, nyári időjárás, egyre több időt töltünk a szabadban, két dolog garantáltan felmerül mindenki gondolataiban: a nyár és a bor.

Ez a két dolog kéz a kézben járnak, hiszen a bor a tökéletes kísérője lehet egy kellemes nyári estének. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük a nyár és a bor varázsát, és megosztjuk a legjobb nyári borfogyasztási tippeket. Merüljünk el a varázslatos nyári élményekben és a borok gazdag világában!

A nyár és a bor: Két élvezet egyesítése:

A nyár az az időszak, amikor a természet a legteljesebben kibontakozik, és minden megváltozik. A nappalok hosszabbak, a táj zöldellővé válik, és a vidám hangulat mindenkit áthat. Ebben az idilli környezetben a bor gazdagítja a és megszínesíti a mindennapokat.

A frissítő Hilltop és Kamocsay borok számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy felfedezzük a különböző stílusokat és ízeket.

Egy tiszta, jeges rozé fröccs forró nyári napokon a tökéletes választás, amely felüdít és feltölt energiával. Egy üveg gyöngyöző bor pedig fokozza az ünnepi hangulatot, akár grillpartit is rendezünk a barátokkal a kertben.

A nyári fesztiválok és boros rendezvények kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy végig kóstoljuk egy-egy borászat akár teljes kínálatát. A borvidékeken rendezett borkóstolókon nem csak a borok hanem a gasztronómiai különlegességek között is kalandozhatunk. Nagy társasággal több napra érkezve, pedig felfedezhetjük a környéket, ezzel jobban megismerve hazánk kulturális örökségit.

Van néhány tippünk a nyárra:

Fedezzük fel a rozé borok világát: A rozé borok frissítőek és könnyűek, tökéletesek a nyári melegben. Próbáljunk ki különböző stílusokat! A könnyedebb Hilltop Merlot rosé gyümölcsösségében biztosan nem fogunk csalódni egy forró nyári napon. Az esti vacsorához pedig válasszuk a Kamocsay Prémium Pinot Noir rosét, a finom savai és gyümölcsös aromái tökéletes összehangban lesznek.

Úgy jó a kis fröccs, ha nagy! – mondjuk mi Meleges-hegyen

A fröccs a nyár szimbóluma, de miért ne próbálnánk ki új ízvariációkkal? Adjunk hozzá gyümölcsöt vagy frissítő mentalevelet, hogy különlegesebbé tegyük a fröccsünket. Melyik tételt válasszuk? A Hilltop frissítő Irsai Olivér mindig jó alapja egy hűsítő fröccsnek, vagy borkoktélnak.

Piknikezzünk a szabadban:

Ha már a borválasztásban elengedjük a fantáziánkat, legyünk bátrak és kísérletezzünk új helyszínekkel. Irány a szabadba, mindegy, hogy tóparton vagy a hegyek között, készítsünk össze egy piknik kosarat is induljunk felfedezni! A Kamocsay Prémium Sauvgnon Blanc-t ajánljuk nektek, ehhez a kalandhoz, fedezzetek fel benne minden íz és illatjegyet!

Élvezzük a naplementét:

A nyári naplementék lenyűgözőek, és még varázslatosabbá tehetjük őket egy pohár bor kíséretével. Üljünk ki a teraszra vagy a kertben, és figyeljük, ahogy a nap lassan lebukik a horizont alá. A Kamocsay Prémium 2021-es Olaszrizlingje pedig bearanyozza ezeket a felejthetetlen pillanatokat.

Merjünk kísérletezni:

A nyár ideális az új dolgok felfedezésére, hogy kipróbáljunk magunkat-. Ne féljünk és bátran válasszunk új még eddig nem kóstolt tételeket az itallapról. Egy új bor felfedezése idő, de megéri a hosszú nyári estéken kísérletezni és elmerülni egy még eddig ismeretlen ízvilágban.


A nyarat mi el sem tudjuk képzelni jó borok nélkül. Hagyjuk, hogy a nyár és a bor körülöleljenek bennünket! Élvezzük az élet apró örömeit, a pillanatot az itt és mostot.

Érezd+
Kóstold+