Becsüld+ Fogyaszd egészséggel… és mértékkel!

/ 2021. 06. 29.

A bor élmény, hagyomány és kultúra. Érdemes apránként felfedezni, ráérezni, megtanulni, igazi műértővé válni. Mi azért készítjük a változatos Hilltop-tételeket, hogy a minőségi választást támogassuk vele, tudatos és mértékletes alkoholfogyasztásra ösztönözve vásárlóinkat.

„Minden bor (...) társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák.”

Hamvas Béla

 

Értékeld a mértéket!

Egy palack bor nem csupán egy ital. Minden egyes tétel mesélni tudna: a szőlőről, amiből készült, a születési évének időjárásáról, a régióról, ahonnan származik, a módszerekről, amik életre hívták, a borászról, aki „rajta felejtette” a keze nyomát. Ez a múlt. A jelen pedig mindig az a pillanat, amikor kiszabadul a palackból, „megcsillogtatja a tehetségét”, kibontja a szárnyait, és feltárja előttünk zamatos lényegét. Talán nem véletlen, hogy a régiek még „áldomást” ittak, „Isten-isten!” -t mondtak mellé, de még ma is az egészségünkre koccintunk vele. A borivás szertartás, alkalom kell hozzá, és persze jó társaság.

A Neszmélyi borvidék legnagyobb borászataként elköteleztük magunkat a mértékletes és minőségi borfogyasztás mellett. Fontosnak tartjuk, hogy rávezessük a borkedvelőket a színvonalas választásokra és a tudatos, felelősségteljes hozzáállásra. Ezért is csatlakoztunk a Wine in Moderation nemzetközi társadalmi felelősségvállalási programjához, amely 2008 óta meghatározott irányelvekkel segíti a borkészítőket abban, hogy felelősen tudják bemutatni, eladni és kínálni boraikat.

 

Hilltop-tanácsok a nyári borozáshoz

A nyár sok kalandot tartogat, amiket együtt jó átélni. Akár nyaralni indulsz a barátokkal, akár fesztiválozol vagy a családoddal töltöd a nyári estéket, egy jól megválasztott bor hozzáad az élményhez. Ha azonban túlzásba viszed, nemcsak az adott tételt nem fogod tudni értékelni, átélni, de meglehet, hogy sok más jóból is kimaradsz. A nagy melegben az alkohol hamar a fejedbe szállhat, ezért:

  • kerüld a tűző napon való fogyasztást
  • a bor mellé mindig igyál elegendő vizet
  • vagy válassz inkább egy könnyű fröccsöt,
  • ne felejts el enni
  • tarts szüneteket
  • csak addig emelgesd a poharat, amíg tényleg jól esik az, ami benne van    

 

Végül ne feledd: érdemesebb a minőségre, mint a mennyiségre koncentrálni! Üdítő vakációs élményeket kívánunk mindenkinek!