Olvass a sorok között! - Nyár a szőlőben

Olvass a sorok között! - Nyár a szőlőben

A nyár a legizgalmasabb időszak a szőlő életében, hiszen ilyenkor történnek a legjelentősebb változások a leendő borral. Többnyire olyan dolgok, amik nagyban meghatározzák az azévi bortermés sorsát és minőségét. Ilyenkor a borász egy percre sem állhat meg…

A nyár örök itala - Fröccstörténelem

A nyár örök itala - Fröccstörténelem

A fröccs maga a történelem, hiszen igazán jeles magyarok bábáskodtak a bölcsőjénél. A jó bor és a minőségi szóda (Mert ez is fontos!) párosa ma már nem hiányozhat egyetlen vendéglátóhely repertoárjából sem. A legjobb benne az, hogy semmi sincs kőbe vésve: mindenki olyan arányokat választhat, ami a leginkább megfelel a szájízének.

Becsüld+ Fogyaszd egészséggel… és mértékkel!

Becsüld+ Fogyaszd egészséggel… és mértékkel!

A bor élmény, hagyomány és kultúra. Érdemes apránként felfedezni, ráérezni, megtanulni, igazi műértővé válni. Mi azért készítjük a változatos Hilltop-tételeket, hogy a minőségi választást támogassuk vele, tudatos és mértékletes alkoholfogyasztásra ösztönözve vásárlóinkat.

Érezz rá a bor ízére! - Borkóstolási alapszabályok (vagy aranyszabályok)

Érezz rá a bor ízére! - Borkóstolási alapszabályok (vagy aranyszabályok)

Mindig is irigykedtél azokra, akik szakértő arccal forgatják a bort a poharukban, szagolgatják, elismerően csettintenek, és úgy beszélnek róla, mintha legalábbis verset elemeznének? A borkóstolás művészete nem tehetség dolga: tanulható! Ismerd meg az alapokat!

Érezd meg a Chardonnay-t!

Érezd meg a Chardonnay-t!

Miért jó választás a chardonnay, ami egyetlen borlapról sem hiányozhat? Mert rendkívül sokoldalú, jól formálható fajta, amely szinte bárhol megterem. Nem véletlen, hogy a klasszikus, eredeti champagne egyik legfontosabb alkotóeleme. Franciaországtól Ausztráliáig komplex, gazdag, hordós és üdítően friss reduktív tételek is születnek belőle.