Kamocsay Ákos Prémium Pinot Noir Rosé 2018

rosé - száraz

Neszmélyi Borvidék borverseny

Nyáresti hangulat – palackba zárva! Pazar dunai panoráma, üde és fegyelmezett neszmélyi szőlősorok, narancsvörös köntösű naplemente és málnára emlékeztető ízű, száraz rosébor – a természetet tisztelő emberi munka gyümölcse. Jól lehűtve kiválóan üdítő, szinte minden étellel harmonizál.

Elnyert díjak:

Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2018

  • Ezüstérem - Neszmélyi Borvidék borverseny 2019

Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2017

  • Women’s Wine & Spirits Awards, bronzérem
bruttó: 1690 Ft.
Vásárolja meg ezt a bort egyedi címkével! Tovább az űrlaphoz »

Részletek

A fajta:

A burgundi pinot noir nálunk valahogy nem igazán tudja kinőni magát, vörös fajtaborai között ritkán találni emlékezetes változatot, gyümölcsös aromái-savai okán viszont remek rosé készíthető belőle. Érzékeny, a hűsebb dűlőket kedvelő világfajta, bora inkább karcsú és világosabb, mint a nagy, fekete bordói cabernet-k borai, a pinot gris, azaz a szürkebarát rokona, keveset termő és macerás jószág.

Borkészítés:

Szép selyemszínű bor, a pohár falán lecsorgó glicerin-könnyek meglehetős koncentráltságot sejtetnek, széles gyümölcsillata van (málna, cseresznye, szilva) a telt korty leheletnyi édes érintéssel köszön, üde és finom savak tartják és adnak lendületet neki. Kellemes az édesség és a sav játéka a telt kortyban, amiben még mintha kis ásványosság is csillanna, tartalmas, profi, átlagon fölüli ízképű bor, nem csak a nyári napokra.

Hogyan, mihez:

A rozé generalista, majd’ mindenhez jó a beszélgetéstől a lazacsalátán át a pörköltig, biztosan jól esik egy komolyabb gulyás után 40 csepp, jól megy az olaszos tésztákhoz, de a barbecue-hoz is, a sült kolbászhoz, a paprikás csirkéhez, de a Kamocsay Prémium Rosé édes érintése okán a egy puncsmignon után is jól csúszik.