ÉDES HILLTOP Fehér Cuvée
fehér - félszáraz
Egymást kiegészítő szőlőfajták terméséből született, könnyed, gyümölcsös zamatú, friss bor, könnyűvacsorák kellemes kísérője. Jól behűtve, elsősorban salátákhoz, csirke és halételekhez ajánljuk.
A neszmélyi és szekszárdi táj színeit, ízeit, zamatait felvonultató borcsalád, melynek kiváló minőségű tagjait korszerű, praktikus csavarzáras megoldással jelenítjük meg a polcokon. A sorozat három kiváló ár-érték arányú cuvée-t és a legnépszerűbb klasszikus, hazai és nemzetközi szőlőfajtákat sorakoztatja fel. A borcsalád fehérszőlőből készült tagjai mellett megkóstolhatjuk a szekszárdi merlot és cabernet sauvignon fajtákat is.
Gondos válogatás eredményeként gyönyörködtető szín- és ízvilágú, emlékezetesen gyümölcsös illatú, élénk, üde borok születtek. A borcsalád tagjait - letisztult, elegáns és könnyen felismerhető megjelenéssel, kedvező árfekvéssel - ajánljuk borászati és gasztronómiai kalandozásokhoz.
fehér - félszáraz
Egymást kiegészítő szőlőfajták terméséből született, könnyed, gyümölcsös zamatú, friss bor, könnyűvacsorák kellemes kísérője. Jól behűtve, elsősorban salátákhoz, csirke és halételekhez ajánljuk.
rosé - félédes
Szinte teljes dunai körpanoráma, üde zöld neszmélyi szőlősorok, narancsvörös naplemente a folyóba és epres ízű, kellemesen gyöngyöző rosé. Nincs is annál jobb, mint mindezt párás falú poháral a kézben élvezni - igazi nyári bor. Jól behűtve mindenfajta étel ízeit kibontakoztatja.
vörös - félédes
Gyümölcsös, rubinpiros színű. A Kékfrankos meggyes ízeit hordozó, könnyen iható, üdítő hatású vörösbor. Paprikás szószokhoz, fiatal sajtokhoz, vidám beszélgetésekhez ajánljuk.
vörös - száraz
Szekszárdi Cabernet Sauvignon ültetvényeink terméséből készült ez a telt, harmonikus, fekete szeder és áfonya emlékét felidéző, bársonyos, mély színű vörösbor. Nincs olyan étel, amelynek ne adna egy új dimenziót... még csokoládéhoz is ajánljuk 18 °C-on.
fehér - száraz
Üde, friss, egzotikus zamatú, érett őszibarackra emlékeztető ízű, kerek száraz bor. Joggal a legnépszerűbb fajta, nemcsak itt a Melegeshegyen, hanem világszerte. Aperitívként vagy fehér húsokból, halakból elkészített, tartalmas fogások mellé ajánljuk, 12-14 °C-on fokon fogyasztva.
fehér - száraz
Rendkívül vonzó illatokkal és zamatokkal rendelkező, fiatal magyar fajta, az Irsai Olivér és a Piros Tramini keresztezéséből. Könnyű frissessége és enyhén muskotályos zamata, valamint keleties fűszeressége az eredménye a két fajta házasságának. Nem véletlenül lett az év fehérbora Angliában. Elsősorban előételekhez, valamint fehér húsokból készült ételekhez, enyhén behűtve ajánljuk.
fehér - száraz
Mint egy zamatos, melegeshegyi fürt szőlő, friss, ropogós, illatos. Könnyedségét a bor szénsavtartalma emeli ki. Könnyű csirkehúsokhoz, hideg előételekhez ajánljuk, de önállóan is kiváló. 10-12 °C-on kérjük fogyasztani.
Elnyert díjak:
fehér - száraz
Kiegyensúlyozott, könnyedén elegáns, citromos illatú, friss fehérbor. A Melegeshegyen érlelt, nagy múltú történelmi magyar szőlőfajtából igazi modern stílusban készült. Rendkívül sokoldalú, önmagában is élvezetes ital, de tartalmas, fehér húsokból készült ételekhez is ajánljuk, 10-11 °C-on.
vörös - száraz
Szekszárdi Merlot ültetvényeink terméséből készült ez a bársonyos tanninokkal, piros gyümölcsök finom illatával rendelkező vörösbor. Gyümölcsös, de mégis telt szárazbor, mely éppúgy mindennapi fogyasztáshoz, mint ünnepi húsokhoz és zamatos tésztaételekhez is kiváló. 17-18 °C-on fogyasztandó.
rosé - száraz
Csodálatos dunai panoráma, üde, fegyelmezett szőlősorok, narancsvörös naplemente és málnára emlékeztető ízű, vibráló rosé. Nincs is annál jobb, mint mindezt egy párás falú pohárral a kézben nézni. Igazi nyári bor. Jól lehűtve szinte minden étellel harmonizál.
fehér - száraz
A Melegeshegy körbenapozott lankáin érleltük Magyarország egyik legérdekesebb rizlingjét. E kései érésű szőlőből fajtakarakteres illatával, könnyed, egzotikus ízeivel a Neszmélyi borvidék egyik legjellemzőbb bora készül. Erőlevesekhez, nem túl fűszeres ételekhez és vegetáriánus tálakhoz is ajánljuk, 11°C-ra hűtve.
Az évjárat elfogyott, nagyon várjuk a következőt!
rosé - száraz
Lazacos, elegáns rozészínével, eper illatával a nyáresték üdítő bora. Könnyed, gyümölcsös savainak játékával enyhe szén-dioxid tartalmával izgalmas, frissítő ivású ital akár gyümölcssalátákhoz, vagy citromtortához is.
Hamarosan elfogy, alig várjuk az új évjáratot!
fehér - száraz
Friss, ropogós száraz bor, melynek zöld citromhéjra, bodzavirágra és egresre emlékeztető illata érett, egzotikus gyümölcsök ízeként teljesedik ki. 12 °C-on tartalmasabb saláták, szárnyasok, halak, kagyló és rák, valamint spárgából készült ételek pompás kísérője.