Image film népszerűsíti Magyarország egyik legszebb borvidékét

/ 2021. 10. 21.

Neszmély borvidéke alig egy órányira fekszik Budapesttől, mégis kevéssé ismert még a hazai borfogyasztók körében. Pedig a környék igazi kis ékszerdoboz.

A dűlők lábánál kanyargó Duna csodálatos panorámát kínál, a települések kulturális sokszínűsége és izgalmas gasztronómiája tökéletes kirándulóhellyé teszi a vidéket, a neszmélyi borok pedig olyan illatosak, amelyet kevés helyen tapasztalni. A borvidék legnagyobb borászata, a Hilltop most image filmet készített Neszmélyről, amely mellé négy, a tudatos és élvezetes borfogyasztásról szóló kisfilm is készült.

„Békésen ringatóznak a szőlőszemek a neszmélyi dombok ölelésében. A kanyargó Duna vizén visszatükröződő napsugarak fényében élvezettel fürdőzik a kereklevelű chardonnay, mosolyogva nyújtózik a hamvas héjú olaszrizling és a válogatós királyleányka, vibráló aromákkal hálálja meg a táj vendégszeretetét a sauvignon blanc.” Szinte mesébe illő hangulatot ébresztenek Neszmély bemutatkozó kisfilmjének első sorai. Persze, aki csak egyszer is ellátogat a borvidékre, meggyőződhet róla, hogy a „költő” nem túloz. Hiszen a neszmélyi borban nemcsak a borászok gondoskodása van benne, de a táj szépsége is visszaköszön. A neszmélyi borvidék különlegességét ugyanis épp a terület földrajzi változatossága adja: a dűlők különböző talajösszetétele és eltérő mikroklímája friss és üde ízeket, gyümölcsös és élénk illatokat kölcsönöz a bornak. Ez az illatosság az, ami Neszmély különlegességét adja.

A neszmélyi videót négy ismeretterjesztő kisfilm is kíséri, amik a kezdő és laikus borfogyasztóknak segítenek eligazodni a borok világában. A Hilltop borászat megbízásából készült filmek foglalkoznak a borok minőségét igazolni hivatott földrajzi árujelzővel és bemutatják a Hilltop címkéin is megjelenő aromaköröket (ami az adott borra jellemző íz- és illatjegyeket megmutatva segít a borválasztásban). A kisfilmek egyike kedvet csinál a borkóstolás művészetének megismeréséhez, egy pedig – felidézve azokat a pillanatokat, amiket egy finom pohár bor kísérhet – akár kedvet csinálhat ahhoz is, hogy nap végén egy finom pohár borral a kezünkben kapcsoljunk ki.

A Hilltop ismeretterjesztő kisfilmjei megtekinthetők a Tanuld+ rovatban és az alábbi linkeken:

Érezd+ Neszmélyt! Mire jó a földrajzi árujelző?

https://www.youtube.com/watch?v=Ue2wMua8pYc

Érezd+ Neszmélyt! Ismerd meg az aromaköröket!

https://www.youtube.com/watch?v=cKdweg1J6II

Érezd+ Neszmélyt! A jó bor élvezete

https://www.youtube.com/watch?v=zJO89AZGtfI

Érezd+ Neszmélyt! Hogyan kóstoljunk bort?

https://www.youtube.com/watch?v=n2JNMuYNROw