Feltenni Neszmélyt a hazai bortérképre címmel jelent meg cikk

/ 2022. 07. 13.

#Neszmély néven – mint erről az Emmer Szabolccsal, a 2008-ban alapított dunaszentmiklósi Kősziklás Borászat tulajdonos-borászával készült interjúmban már szó esett korábban – nemrég új közösségi bor született a Neszmélyi borvidéken.

A bor célja, hogy a Neszmélyi borvidék fejlődéséért tenni akaró bortermelők közössége a boron keresztül megismertessék a borvidéken tevékenykedő borászatokat, illetve hogy ráirányítsák a figyelmet a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Neszmélyi borvidékre, a régió kulturális értékeire, illetve a turizmusban rejlő lehetőségekre.

Kamocsay Ákos, a magyar borászat ikonikus alakja, a Hilltop Neszmély Borászat társtulajdonosa és főborásza szavaival élve: „Ez a palackbor maga Neszmély. Benne van az északi hosszan elnyúló borvidék minden sajátossága, a neszmélyi dombok és völgyek, a mély-meleg lösztalaj, a hűvösebb klíma, az itt végtelen hosszúságban kígyózó Duna. A mindig friss üdeség, a ropogós savak, a gazdag, komplex, kissé telt aromák és illatok, a csodálatos harmónia. Mi, akik a szívügyünknek tekintjük ezt a borvidéket és tenni akarunk azért, hogy minél többen lássák, érezzék, amit mi már jó ideje tudunk és hiszünk, hogy a magyar borvidékek között, fehérbor tekintetében, a Neszmélyi borvidék élenjáró és szinte minden évjáratban a legjobbak között tud lenni, szeretnénk közös erővel régi dicsfényébe állítani a borvidéket”.

Németi Sándor teljes cikkét a WineArtCulture oldalán itt olvashatjátok el: https://wineartculture.hu/neszmely-hilltop-borasza...

Feltenni Neszmélyt a hazai bortérképre címmel jelent meg cikk