2022. október 15-én, szombaton mutatta be minden eddiginél pompásabb és értékesebb nyakékeit a Vincells Borékszer, akik a világon egyedülálló technikával dolgoznak

/ 2022. 11. 04.

Több éves tudományos kutatómunka eredményeként egy magyar házaspár alkotta meg azt az alapanyagot, amely a természetes borból készített szilárd anyag. Ebből az egész világon egyedülálló alapanyagból pedig csodaszép, különleges ékszerek készülnek.

Csikosné Homolya Ágnes, a Vincells Borékszer alapítója még egyetemi évei alatt kezdte a technológia kifejlesztését, és egészen 2014-ig egy olaszországi utazásig nyúlik vissza a történetük. A végleges metódust csak első gyermekükkel való várandóság alatt sikerült kifejleszteni. A Vincells márkával 2021 januárjában mutatkoztak be közösségnek, közvetlen második gyermekük születése után néhány héttel. Még izgalmasabbá teszi a történetet, hogy Ágnes eredeti szakmáját tekintve építőmérnök- a kövek formája és az ékszerek foglalata így különös hangsúlyt kap.

„Valódi, igazi és iható borból készítünk ékszereket egy különleges kémiai technológia a segítségével. A 8-10 héten át tartó folyamat során a folyékony bort szilárdítjuk meg, amely ezután alkalmassá válik, hogy ékszerkőként ragyogjon tovább. Rajtunk kívül senki nem készített még a világon borból ékszert, így jogvédelem alatt állunk. Minden ékszerünk egyedi azonosító sorszámot kap, az ékszerekhez tartozó tanúsítványban igazoljuk a Vincells kőhöz felhasznált bor származását és évjáratát, valamint feltüntetésre kerülnek a nemesfém adatai is.”- mondta Ágnes.

Az elkészült ékszerek teljesen egyediek és utánozhatatlanok. Minden kő az adott borra jellemző színel, és zárványszerkezettel jön létre. A Vincells kövek a valódi bornak köszönhetően különleges élő anyagok, melyek igazi varázslatáról Piskor Fanni borszakértő mesélt. Fanni szőlész-borász mérnök és WSET 3 okleveles borszakértő a kezdetektől együtt dolgozik a Vincells csapattal, és azonnal megtalálták a közös hangot maximalizmusuknak és a borok iránti rajongásuknak köszönhetően.

2022. október 15-e különleges nap a Vincells Borékszer életében, hiszen minden eddiginél káprázatosabb és értékesebb ékszereket mutattak be eddig elkészült borékszerek mellett az impozáns Mystery Hotel Budapestben.

„Közel egy éve dolgozunk a két királynői nyakék elkészítésén, amelyek nem mások, mint a „The Vincells Lux” és a ”The Vincells Luna”. Gondos tervezési munka, precíz ötvösmunka és mérnöki tudás volt szükséges, hogy elkészülhessenek a nyakékek. Ezek stílusa eltér korábbi minimalista és geometrikus formavilágunktól. A nagyékek szívében, a központi helyre kerülő nagyméretű medálban egy-egy díjnyertes borból készült Vincells kő került. A „The Vincells Lux” névre keresztelt 14 karátos arany nyakékünk szívébe a Jammertal Borbirtok díjnyertes bora a Koh-I-Noor 105.6 borát zártuk be. A „The Vincells Luna” nevet viselő ródiumozott ezüst nyakékünkbe pedig szintén egy Jammertal bort, az Ars Poetica Chardonnay-t.

Fontos még megemlíteni a nyakék elkészítéséhez felhasznált különleges technológiát, mely a szemek oldalról történő egymáshoz csapolását jelenti. Ezt a rögzítési módszert az építő ipari gyakorlatból emeltük át, és alakítottuk át az ékszerkészítéshez. Ezáltal egy különlegesen tartós, és exkluzív megjelenést biztosító szemszerkezetet alkottunk meg. „ - nyilatkozta Ágnes.

Ilyen méltóság teljes ékszerekhez igazi királynői ruhák illenek, melyek azonnal megragadtak minden tekintetet, hogy a négy gyönyörű hölgy a terembe lépett. Az ékszert bemutató két modell, az est műsorvezetője, és a Vincells tervezője mindannyian Szentirmai Márta, a MILLAS tervezőjének csodás kreációit viselték.

Az est számos különleges momentuma mellett az egyik az volt, hogy a vendégek élőben tekinthettek meg egy eredeti Marc Chagall grafikát a FreylerArt Galéria jóvoltából, melyet egy magyar művész számára dedikáltak. A Vincells elkötelezett híve az alkotásnak, és vallják, hogy a művészet eszme és érték, mint ahogyan az is, ha ismerjük a történelmet és folyamatosan bővítsük tudásunkat és ismereteinket.

Az esemény megrendezésével a Vincells Borékszer egyik célja az volt, hogy megmutassa a Vincells életérzést finom falatok ,kiváló borok, élő szaxofon muzsika,valamint a káprázatos ékszerek kíséretében. Vendégeiket borkóstolóra is invitálták, ezáltal nemcsak megcsodálni lehetett a kiállított ékszereket, hanem meg is kóstolhatták azokat a borokat, melyekből ékszereik készültek. Így prezentálták a Vincells ékszerek egyediségét és különlegességét, hogy ahány bor, annyi féle színű és kőszerkezettel rendelkező Vincells kő jön létre. Az eseményt hagyománnyá szeretnék formálni és 2023 őszén folytatni a bor és ékszer különleges találkozásának ünneplését.

Bor nélkül nem lenne borékszer sem, ezért ahogyan az eseményen is elhangzott hálás köszönet jár a borkóstolót biztosító borász partnerek számára:

  • Jammertal Borbitok, akiknek két díjnyertes borát zárták be az est sztárjaként bemutatott királynői nyakékekbe.
  • MAD Wine, a tokaji borturizmus fellegvára, a mádi életérzés létrehozója. Nevük alá tartozik több fantasztikus étterem, bisztró, valamint a Botrytis Hotel.
  • Hilltop Neszmély Borászat, a neszmélyi borvidék legrangosabb borászata, missziójuk, hogy a hazai borkultúrát öregbítsék,valamint a Hilltop biztosította a welcome drinket, a finom gyöngyöző bort.
  • Takler Borbirtok, nagyszabású családi vállalkozás a szekszárdi borvidéken, több generáció dolgozik együtt több mint 25 éve.
  • Szentpéteri Borpince, a kunsági borvidék jeles szereplője, világhírű ismertségét a néró rozé válogatás hozta meg, amit az eseményen meg is kóstolhattak a szerencsések.
  • Laposa Birtok, akik a Badacsony egyik legkedvesebb borászata, hozzájuk tartozik a Hableány vendéglátóhely és találkozópont, amit a Vincells csapat is szívesen látogat, ha a Balatonon vannak.
  • Bárdos pincészet, akik a Mátrai Borvidék jeles képviselői, nagyon szerethető családi borászat, szívvel-lélekkel készítik a boraikat és egyre nagyobb sikereket érnek el.

Vendégeik minél értékesebb időtöltése érdekében saját témájukban kiemelkedő meghívott kiállítók látták el hasznos tanácsokkal az érdeklődőket:

A CandleMap különleges virágdiffúzoraikkal és ropogó fa kanócos illatgyertyáikkal tökéletes hangulatot tudnak teremteni egy pohár finom bor mellé. A 100% organikus, GMO mentes kézzel készített szójagyertyáikból a vendégeknek szánt ajándékcsomagba is került.

A Curaproxnak köszönhetjük az értékes fogfehérítő csomagot a vendégeink számára. Megtudhatták, hogy a rendszeres borfogyasztás mellet mi a teendő a fogaink egészségének és ragyogó fehérségének megőrzése érdekében.

Az Image Skincare, a Royal Clinics és a Hush&Hush együttesen vigyáznak szépségünkre, egészségünkre és vitalitásunkra. Ajándékcsomagunkba értékes Oxigeneo kezelés és kozmetikai minta csomag került.

Legyen az rohanós reggel, vagy egy pohár finom bor mellett történő lazítás kiváló minőségű gluténmentes és vegán finomságokat találhatunk a Majomkenyérnél, mely szintén került ajándékcsomagunkba is.

A Vincells csapat aktív életmódjához, modern és minimalista stílusához tökéletesen passzolnak a Noor Fashion ruhái. Csapattagjaink öltöztetését az esemény idejére nekik köszönhetjük.

A csomagba kerülő olvasni valóról a Csak a Mentes és a Vince magazin gondoskodott.

Meseszép dekorációnkat a Balance Home Decor készítette, a hangulatos szaxofon előadást pedig Zolbertnek köszönhetjük.

Kattints a képekre, hogy megnézhesd nagyobb méretben.