Sikeres Bormustra Szolnokon

2020.08.26

Az idei nyáron a megszokott borfesztiválok nélkül maradtak a borkedvelők. Ezért – mondhatnánk - szomjasan várták azokat az eseményeket, ahol válogatott minőségű borokat lehet kóstolni, beszélgetni a borászokkal, és egy kicsit úgy élvezni a bort, mint eddig.  A rendkívüli helyzetben egy rendkívüli esemény vonzotta Szolnokra a borszeretőket augusztus 22-én: a város három éve nyílt étterme, a Balalajka Orosz Bisztró vállalta fel a VI. Szolnoki Bormustra szervezését. Ami a gondos előkészületeknek, a biztonságos szervezésnek, a résztvevő 30 borászat között a Hilltop és Kamocsay Ákos prémium borainak is köszönhetően emlékezetesre sikerült.  

A sétáló borkóstoló csökkentett látogatói létszámmal, de teltházzal zajlott le a tiszaligeti Campus aulájában és szabadtéri területein. A szervező házaspár azokat a borászatokat hívta meg a rendezvényre, amelyek nemcsak reprezentálják a magyar borvidékeket, hanem amelyek nehéz helyzetbe kerültek a pandémia miatt. Akiknek ugyanúgy hiányoznak a személyes találkozások, mint a borkedvelőknek a fesztiválok. A szervezők kifejezetten azt kérték a látogatóktól, hogy véleményükkel, beszélgetéseikkel, vásárlásaikkal támogassák és bátorítsák a borászatokat. Az Oroszországból, Lengyelországból, Kínából, Japánból, Kazahsztánból és Belorussziából érkezett diplomaták és üzletemberek meghívásával pedig exportpiaci lehetőséget szerettek volna teremteni az éttermi borfogyasztás nélkül maradt magyar borászatoknak.

A Bormustrán több mint kétszáz prémium magyar bort lehetett kóstolni. Neszmélyről a Hilltop Irsai Olivér és a Merlot Rosé, Kamocsay Ákos Prémium borai közül az Ihlet Cuvée, a Sárgamuskotály, a Chardonnay, az Olaszrizling és a Merlot került a poharakba. Nem volt véletlen, hogy a Kamocsay prémium borokat ízlelték legtöbben, mert a látogatók tájékozottak és felkészültek voltak a neszmélyi borokból.  A pult mögött álló kóstoltatóknak jóleső érzés volt hallgatni az elismeréseket. A látogatókkal beszélgetve kiderült, hogy legtöbbjük rendszeres Hilltop borfogyasztó, akik várják a bolti akciókat, és várták a szombati boros estét is.

Amelynek programját szervezett kerekasztal beszélgetések, előadások színesítették, volt boros talk-show is, nyereményekkel. Ezeken az interaktív programokon is kiderült, hogy a vendégek nemcsak kedvelik a bort, hanem értenek is hozzá. Tájékozottságukat a szervező házaspár is gyarapította, mert közösségi oldalukon a rendezvényt megelőzően bemutatták a Bormustrán résztvevő borászokat, köztük Kamocsay Ákost és borait is.

A professzionális szervezésnek is köszönhető, hogy a rendezvényt elégedetten zárták a vendégek, a borászatok és a szervező házaspár is. Akiket már moszkvai állami kitüntetésben részesítettek gasztronómiai és kulturális tevékenységükért, idén augusztusban pedig a világ éttermeinek felső 10 százalékát jelentő körbe választották, elnyerve a Tripadvisor rangos elismerését, a Travellers’ Choice-díjat.

« Ugrás a hír listához

További híreink

Targoncás és segédmunkás állás Neszmélyen

Targoncás és segédmunkás állás Neszmélyen

2020.09.24

Neszmélyi borászatunkba keresünk magára és munkájára igényes munkatársakat hosszú távra, teljes munkaidőbe.

tovább »

Jelentkezz hozzánk laboránsnak!

Jelentkezz hozzánk laboránsnak!

2020.09.24

Borászati laboratóriumunkba keresünk teljes munkaidőbe, laboráns tapasztalattal rendelkező kollégát. A részletekért kattints!

tovább »

Adni a legjobb - 100 rászoruló család szőlőünnepe

Adni a legjobb - 100 rászoruló család szőlőünnepe

2020.08.28

Hívjuk társadalmi felelősségvállalásnak, jótékonyságnak, adományozásnak, win-win játszmának, de a lényeg, hogy szeretünk segíteni a magunk sajátos módján és eszközeivel. Most épp szőlővel: 100 kilót adományozunk 100 rászoruló családnak a Tatai Családsegítő központon keresztül.

tovább »