Sikeres Bormustra Szolnokon

2020.08.26

Az idei nyáron a megszokott borfesztiválok nélkül maradtak a borkedvelők. Ezért – mondhatnánk - szomjasan várták azokat az eseményeket, ahol válogatott minőségű borokat lehet kóstolni, beszélgetni a borászokkal, és egy kicsit úgy élvezni a bort, mint eddig.  A rendkívüli helyzetben egy rendkívüli esemény vonzotta Szolnokra a borszeretőket augusztus 22-én: a város három éve nyílt étterme, a Balalajka Orosz Bisztró vállalta fel a VI. Szolnoki Bormustra szervezését. Ami a gondos előkészületeknek, a biztonságos szervezésnek, a résztvevő 30 borászat között a Hilltop és Kamocsay Ákos prémium borainak is köszönhetően emlékezetesre sikerült.  

A sétáló borkóstoló csökkentett látogatói létszámmal, de teltházzal zajlott le a tiszaligeti Campus aulájában és szabadtéri területein. A szervező házaspár azokat a borászatokat hívta meg a rendezvényre, amelyek nemcsak reprezentálják a magyar borvidékeket, hanem amelyek nehéz helyzetbe kerültek a pandémia miatt. Akiknek ugyanúgy hiányoznak a személyes találkozások, mint a borkedvelőknek a fesztiválok. A szervezők kifejezetten azt kérték a látogatóktól, hogy véleményükkel, beszélgetéseikkel, vásárlásaikkal támogassák és bátorítsák a borászatokat. Az Oroszországból, Lengyelországból, Kínából, Japánból, Kazahsztánból és Belorussziából érkezett diplomaták és üzletemberek meghívásával pedig exportpiaci lehetőséget szerettek volna teremteni az éttermi borfogyasztás nélkül maradt magyar borászatoknak.

A Bormustrán több mint kétszáz prémium magyar bort lehetett kóstolni. Neszmélyről a Hilltop Irsai Olivér és a Merlot Rosé, Kamocsay Ákos Prémium borai közül az Ihlet Cuvée, a Sárgamuskotály, a Chardonnay, az Olaszrizling és a Merlot került a poharakba. Nem volt véletlen, hogy a Kamocsay prémium borokat ízlelték legtöbben, mert a látogatók tájékozottak és felkészültek voltak a neszmélyi borokból.  A pult mögött álló kóstoltatóknak jóleső érzés volt hallgatni az elismeréseket. A látogatókkal beszélgetve kiderült, hogy legtöbbjük rendszeres Hilltop borfogyasztó, akik várják a bolti akciókat, és várták a szombati boros estét is.

Amelynek programját szervezett kerekasztal beszélgetések, előadások színesítették, volt boros talk-show is, nyereményekkel. Ezeken az interaktív programokon is kiderült, hogy a vendégek nemcsak kedvelik a bort, hanem értenek is hozzá. Tájékozottságukat a szervező házaspár is gyarapította, mert közösségi oldalukon a rendezvényt megelőzően bemutatták a Bormustrán résztvevő borászokat, köztük Kamocsay Ákost és borait is.

A professzionális szervezésnek is köszönhető, hogy a rendezvényt elégedetten zárták a vendégek, a borászatok és a szervező házaspár is. Akiket már moszkvai állami kitüntetésben részesítettek gasztronómiai és kulturális tevékenységükért, idén augusztusban pedig a világ éttermeinek felső 10 százalékát jelentő körbe választották, elnyerve a Tripadvisor rangos elismerését, a Travellers’ Choice-díjat.

« Ugrás a hír listához

További híreink

Titkárnő kollégát keresünk!

Titkárnő kollégát keresünk!

2021.05.12

Teljes munkaidős új titkár/titkárnő kollégánkat keressük neszmélyi munkavégzéssel.

tovább »

Műhelyvezetőt és mezőgazdasági gépszerelőt keresünk

Műhelyvezetőt és mezőgazdasági gépszerelőt keresünk

2021.02.19

Dunaszentmiklósi szőlészeti telephelyünkre javító műhely vezető és mezőgazdasági gépszerelő, karbantartó munkatársak jelentkezését várjuk. Az állás mindkét esetben teljes munkaidős.

tovább »

Ha traktoros vagy, ez neked szól! ÁLLÁSLEHETŐSÉG

Ha traktoros vagy, ez neked szól! ÁLLÁSLEHETŐSÉG

2021.02.09

Munkájára igényes, önállóan dolgozni tudó traktoros kollégát keresünk. Jelentkezéseiket a hr@hilltop.hu email címre, vagy a +36-30-957-7410-es telefonszámon várjuk.

tovább »