A Prémium Olaszrizling aranyérmes

2020.07.30

Két Kamocsay Prémium bor is az év legjobbjai között, kihirdették a 21. VinAgora Nemzetközi Borverseny eredményeit.  Hatalmas öröm, hogy aranyérmet nyert a Kamocsay Prémium Olaszrizling 2017, ezüstérmes lett a Kamocsay Prémium Chardonnay 2017.

Rekordszámú nevezéssel, kiváló bírálók munkájával zajlott le hazánk egyetlen nemzetközi borversenye. 775 bort indítottak 15 bortermelő ország képviseletében, ami új rekordot jelent a VinAgora történetében.  A minták minősége az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedő volt, a kiegyensúlyozott mezőnyben végül 6 Champion díj (főkategória győztes), 7 nagyarany-, 140 arany- és 94 ezüstérem talált gazdára. Kiosztottak 19 különdíjat is, köztük a legjobb magyar fajtaborokat, a legjobb külföldi tételeket, a legmagasabb pontszámú száraz, csendes borokat, valamint a legeredményesebb termelőket méltató elismerések találtak gazdára.

Az aranyéremmel kitüntetett Kamocsay Prémium Olaszrizling 2017 megjelenését, illatát, zamatát, harmóniáját, intenzitását emelték ki a bírálók, értékelték tisztaságát, aranysárga színét, balzsamos, aszalt gyümölcsös aromáját.

Az ezüstérmes Kamocsay Prémium Chardonnay 2017 szalmasárga színárnyalatát, tükrös tisztaságát, fehér virágos, citrusos aromáit díjazták a bírálók, és kiegyensúlyozott savait, komplexitását.

Az idei borverseny rendkívüli körülmények között zajlott: a világjárvány miatt sorra lemondták a világ nemzetközi és helyi borversenyeit, néhányat az év második felére halasztottak. A szervező Borkult mindent megtett azért, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő, nemzetközileg is elismert borversenyt idén is megrendezhessék. Az április elejére tervezett rendezvényt a járványhelyzet javulásával, és a szekszárdi borászoknak köszönhetően július 3-5. között sikerült megrendezni, számos külföldi, főként a környező országokból érkező bíráló részvételével. A Babits Mihály Művelődési Központban a szervezők nagy gondot fordítottak a biztonságra, a borverseny szokásos délutáni programjait is mellőzték.

A verseny az elmúlt években megszokott, kimagasló színvonalat hozta. Ezt támasztja alá, hogy a bíráló bizottságok a tételek közel 70%-ának adtak ezüstérem szintű, azaz 84 pont feletti pontszámot. A verseny szakmai védnökeinek (OIV és VINOFED) nemzetközi szabályzata értelmében azonban minden főkategóriában csak a borok legjobb 30%-a részesülhet éremben. Ez alapján végül született meg a 7 nagyarany, a 140 arany, a 94 ezüstérem, a 6 főkategória győztes Champion díj és a 19 különdíj.

A Prémium Olaszrizling aranyérmes

« Ugrás a hír listához

További híreink

Kamocsay Prémium borok karibi hangulatban

Kamocsay Prémium borok karibi hangulatban

2020.07.23

A karantén utáni első, igazán szabadon élvezhető borvacsora hangulatát nemcsak a hosszú hónapok várakozása fokozta, hanem a rendkívüli páros (Oscar Heyliger és Kamocsay Ákos), és a rendhagyó menü, a meglepetés borokkal. Mindez együtt maga volt a karibi életérzés július 17-én, a pandémia után újranyitott Dushi étteremben. Ahol kiderült, hogy Kamocsay Ákos prémium borai jó hangulatfestői az egzotikus karibi szigetvilágnak is.

tovább »

Palackozó üzemvezető állás - Neszmély

Palackozó üzemvezető állás - Neszmély

2020.07.22

Neszmélyi palackozónkba keressük új üzemvezető kollégánkat, aki szeretne a piacvezető Hilltop csapat tagja lenni.

tovább »

A nemespenész nem legenda!

A nemespenész nem legenda!

2020.07.17

Amikor palackba kerül a termés, véget ér a borász munkája, és következik az időé, folytatódik a természeté. A bor érlelődésének folyamata láthatatlanul zajlik a pincében, és ahol burjánzik a nemespenész, ott a borász is megnyugodhat: jó irányba haladnak a dolgok. Egymást formálva hat egymásra a bor és a pince különleges mikroklímája. A háborítatlanság, az állandóság a legjobb környezet az értékes boroknak, a muzeális tételeknek.

tovább »