Neszmélyi borokat is kóstoltak a pécsi Adventi Borszalonon

2019.12.11

Második alkalommal rendezte meg az Adventi Borszalont a Pécsi Borozó szakújság december 7-én a Littke Palace Látogatóközpontban. A szakma legnagyobb vidéki rendezvényén csaknem 100, elsősorban pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászat mutatkozott be. A látogatók megkóstolhatták a Neszmélyi borvidék és Kamocsay Ákos Prémium borait is, összesen több mint 200 féléből válogathattak. Érkeztek kiállítók Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Montenegróból és Romániából is. Az Adventi Borszalon részeként rendezték meg a Zé-fesztet, a Pécsett nemesített zé-fajták: a zenit, a zefír, a zéta, a zengő, és a zeusz találkozóját is.

Az Adventi Borszalon tavaly debütált, mint a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvény. Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője úgy értékelte a rendezvényt, hogy bebizonyosodott: nemcsak a fővárosban van létjogosultsága a minőségi bornak és gasztronómiának. Pécsről és környékéről annyi vendég, látogató érkezett az Adventi Borszalonra, hogy mind a 600 belépőjegy elkelt. Pécs egy napra újra főváros, ezúttal a borkultúra főváros lehetett.

« Ugrás a hír listához

További híreink

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

2020.05.25

Emlékezetes társalgással zárult a péntek esti online borozás május 22-én, amikor Ekler Dezső építész és Bock József borász voltak Kamocsay Ákos vendégei. Egy tartalmas kulturális panorámát nyújtott a beszélgetés, amelyben egyenrangú szerepet kapott a neszmélyi és a villányi táj, az épített környezet, a borászatok, a zene, és persze a jobbnál jobb borok.

tovább »

Gyorstalpaló borkóstoló

Gyorstalpaló borkóstoló

2020.05.14

Ha lehet gyorstalpalóval diplomát szerezni, akkor miért ne lehetne fél óra alatt teljes képet adni a Hilltop két borcsaládjáról? Erre vállalkozott hat palack jó borral egy online videóban Kamocsay Ákos főborász és Herczeg Ági borszakértő.

tovább »

A 6. palackot ajándékba kérem!

A 6. palackot ajándékba kérem!

2020.05.11

AKCIÓ! A hatodik palackot ajándékba adjuk! Tegyél a kosárba június 6-ig legalább 5 palack Hilltop vagy Kamocsay Prémium bort, akár vegyesen is webshopunkban https://hilltop.borbolt.hu/ és mi megajándékozunk egy Hilltop palackkal.

tovább »