Négy érmet nyertünk Londonban!

2018.10.25

Londonban ugyanis beszerző hölgyek díjaztak aranyéremmel két Kamocsay Prémium bort is a Women’s Wine & Spirits Awards (WWSA) borversenyen.

Nem véletlen, hogy szakavatott hölgyeket kértek fel a szervezők a borok minősítésére, ugyanis egy friss (Vinexpo) tanulmány szerint a borok 80%-át (!) hölgyek vásárolják, s a borfogyasztás 60%-áért is a hölgyek felelnek. Ezt a fontos piaci szegmenst felismerve szervezték meg Londonban a Women’s Wine & Spirits Awards nevű borversenyt.

A zsűriben elsősorban olyan hölgyek bíráltak, akik meghatározzák a borok világkereskedelmét. Szakértelmük és tapasztalatuk fontos és meghatározó. Fontos, hogy olyan borokat válasszanak, amelyek tiszták, zamatosak és rendelkeznek néhány olyan tulajdonsággal (pl. terroir, fajtajelleg, hagyomány, stb.), amelyek fontosak lehetnek egy igényes vevőnek. Ezek a hölgyek fontos közvetítői az egyre terjedő borkultúrának is, így döntésük sok régiót és borászt is befolyásol. 

A hölgyek által bírált borok között négy Kamocsay Prémium bor is díjazásra, elismerésre került. 2016-os Páskom-chardonnay-nk és 2015-ös Ihlet Cuvéenk arany, 2017-es cserszegi fűszeresünk ezüst, 2017-es Pinot Noir rosénk pedig bronzérmet kapott az értő hölgyektől. 

A nehézségektől sem mentes 2016-os évjáratot szinte meghazudtolóan szépen szerepel 2016-os Paskom-chardonnay-nk, a VinAgora aranyérem és legjobb fajtabor cím (2018) után most egy külföldi mustrán is bearanyozódott.

Kamocsay Prémium – borok azoknak, akik a mindennapokban is az  értéket keresik.
Négy érmet nyertünk Londonban!

« Ugrás a hír listához

További híreink

2018 legszebb szőlőbirtoka lettünk Magyarországon

2018 legszebb szőlőbirtoka lettünk Magyarországon

2018.11.06

A mértékadó szakmai magazin, a Bor és Piac, immár hagyományosan keresi az Év legszebb szőlőbirtokait, azokat a birtokokat, amelyek példásan művelik a szőlőt, s harmóniában élnek együtt a természettel. Idén mi nyertük el ezt a szép címet.

tovább »

A legjobb magyar chardonnay - Kamocsay!

A legjobb magyar chardonnay - Kamocsay!

2018.10.25

A Páskom-dűlőben fogant chardonnay aranyérmet kapott és kiérdemelte a legjobb fajtabor címet is a VinAgora nemzetközi borversenyen.

tovább »

2300 km, 5x2 kerék, egy jó ügyért

2300 km, 5x2 kerék, egy jó ügyért

2018.05.18

Budapestet és Dublint összeköti egy izgalmas szárazföldi út, melynek viszontagságaival és szépségeivel igen ritkán néznek szembe két keréken. A nem csak a hölgyeket érintő HPV vírus tipizálásának fontosságáért vívott harctól vezérelve hatan úgy döntöttek, átküzdik magukat hegyen-völgyön és a komfortzónájukat elég mélyen érintő 2300 km-es távon Dr Balázsy Károly nőgyógyász vezetésével. Mi pedig támogatjuk ezt a nemes célt.

tovább »