Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

2019.06.19

A Semmelweis Egyetem idén tizedik alkalommal hirdette meg országos borversenyét, mellyel 2010 óta tehetséges, a minőség iránt elkötelezett magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. A versenyt az intézmény az alapításának 250. évében öt új kategóriában hirdette meg.
A győztesek kiválasztása vakkóstolón, a nemzetközileg ismert és elfogadott százas pontrendszer alapján zajlott. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vettek részt.
A világfajta fehérborok kategóriájában nagyarany-éremmel, második helyen végzett a Hilltop Neszmély Zrt. 2017-es évjáratú Kamocsay Prémium Sárgamuskotálya. Ugyanebben a kategóriában a 2017-es évjáratú Ihlet Cuvéenk szintén nagyarany-érmet, míg prémium chardonnay-nk és Pinot gris borunk – mindkettő 2017-es évjáratú – aranyérmet kapott.
Az érmek és eredmények értékét jelzi, hogy több mint 140 bor versengett az öt katgóriában. Szoros volt a verseny, sok remek tétellel. Hálásak vagyunk, hogy a borértő orvosokból és borszakértőkből álló zsűri kedvelte és pozitívan értékelte borainkat. Köszönjük.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

« Ugrás a hír listához

További híreink

Ihlet Cuvée - ismét az első helyen!

Ihlet Cuvée - ismét az első helyen!

2019.09.11

Már publikus a Winelovers 100 Nagykóstoló kiállítói listája. Büszkék vagyunk rá, hogy ebbe a körbe, A 100 legjobb magyar bor százas abszolút listába bekerült a Kamocsay Ihlet Cuvée 2017. Kamocsay Ákos Prémium bora a július 1-3. között megtartott teszten az illatos borok kategóriában első helyen végzett.

tovább »

Kanadai aranyéremmel gazdagodott az Ihlet Cuvée

Kanadai aranyéremmel gazdagodott az Ihlet Cuvée

2019.08.14

Aranyérmet nyert legkedvesebb házasításunk, a 2017-es Ihlet Cuvée a Sélections Mondiales des Vins kanadai nemzetközi borversenyen.

tovább »

Keressük borász munkatársunkat!

Keressük borász munkatársunkat!

2019.08.12

Kiemelten magas fizetéssel keressük a szüret idejére, de akár egy hónapra is, azonnali kezdéssel gyakorlott borászati szakdolgozó munkatársunkat.

tovább »