Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

2019.06.19

A Semmelweis Egyetem idén tizedik alkalommal hirdette meg országos borversenyét, mellyel 2010 óta tehetséges, a minőség iránt elkötelezett magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. A versenyt az intézmény az alapításának 250. évében öt új kategóriában hirdette meg.
A győztesek kiválasztása vakkóstolón, a nemzetközileg ismert és elfogadott százas pontrendszer alapján zajlott. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vettek részt.
A világfajta fehérborok kategóriájában nagyarany-éremmel, második helyen végzett a Hilltop Neszmély Zrt. 2017-es évjáratú Kamocsay Prémium Sárgamuskotálya. Ugyanebben a kategóriában a 2017-es évjáratú Ihlet Cuvéenk szintén nagyarany-érmet, míg prémium chardonnay-nk és Pinot gris borunk – mindkettő 2017-es évjáratú – aranyérmet kapott.
Az érmek és eredmények értékét jelzi, hogy több mint 140 bor versengett az öt katgóriában. Szoros volt a verseny, sok remek tétellel. Hálásak vagyunk, hogy a borértő orvosokból és borszakértőkből álló zsűri kedvelte és pozitívan értékelte borainkat. Köszönjük.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

« Ugrás a hír listához

További híreink

5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

2019.06.19

Az első, s talán legfontosabb, hogy minél alacsonyabb alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk. Ha ezt még szódával lazítjuk, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.

tovább »

Az Ihlet Cuvée esete kacsa kvartettel

Az Ihlet Cuvée esete kacsa kvartettel

2019.05.29

"Kissé bátor egy kacsához fehérbort ajánlani, de én nem szeretem a sztereotípiákat." Vallja a Wine Art Culture magazin alapítója, aki nagy örömünkre egy izgalmas kacsa recepthez párosította Ihlet Cuvée borunkat.

tovább »

Kamocsay Prémium Pinot Gris - az MTA bora

Kamocsay Prémium Pinot Gris - az MTA bora

2019.04.15

A Magyar Tudományos Akadémia évek óta keresi a legjobb magyar borokat, amelyek méltóan képviselik azt a szellemi örökséget, amelyet maga az akadémia is képvisel. Rendszeresen nevezünk borokat a megmérettetésre, s többször volt már, hogy boraink elnyerték a megtisztelő MTA bora címet.

tovább »