Kamocsay Prémium Pinot Gris - az MTA bora

2019.04.15

A Magyar Tudományos Akadémia évek óta keresi a legjobb magyar borokat, amelyek méltóan képviselik azt a szellemi örökséget, amelyet maga az akadémia is képvisel. Rendszeresen nevezünk borokat a megmérettetésre, s többször volt már, hogy boraink elnyerték a megtisztelő MTA bora címet.
A 2017-es év egy remek évjárat volt, s telt, gazdag, elegáns és mély borokat tudtunk készíteni.
A szürkebarát – mint minden évben, amikor el tudjuk készíteni – most is nagyszerű formát mutat.
Fiatal, fejlődésben lévő bor, amely azonban már most is felfedi nagyszerű karakterét. Ismerve az előző évek prémium pinot gris borait, komoly esély van rá, hogy néhány éven belül igazi nagy fehérborrá érik.
Ez a bor elsősorban finomra csiszolt harmóniáival hódít, no meg persze elképesztő zamatosságával.
Köszönjük az akadémia zsűrijének figyelmét és elismerését.

Kamocsay Prémium Pinot Gris - az MTA bora

« Ugrás a hír listához

További híreink

5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

2019.06.19

Az első, s talán legfontosabb, hogy minél alacsonyabb alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk. Ha ezt még szódával lazítjuk, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.

tovább »

Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

2019.06.19

A Semmelweis Egyetem idén tizedik alkalommal hirdette meg országos borversenyét, mellyel 2010 óta tehetséges, a minőség iránt elkötelezett magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. A versenyt az intézmény az alapításának 250. évében öt új kategóriában hirdette meg.

tovább »

Az Ihlet Cuvée esete kacsa kvartettel

Az Ihlet Cuvée esete kacsa kvartettel

2019.05.29

"Kissé bátor egy kacsához fehérbort ajánlani, de én nem szeretem a sztereotípiákat." Vallja a Wine Art Culture magazin alapítója, aki nagy örömünkre egy izgalmas kacsa recepthez párosította Ihlet Cuvée borunkat.

tovább »