Kamocsay Prémium borok karibi hangulatban

2020.07.23

A karantén utáni első, igazán szabadon élvezhető borvacsora hangulatát nemcsak a hosszú hónapok várakozása fokozta, hanem a rendkívüli páros (Oscar Heyliger és Kamocsay Ákos), és a rendhagyó menü, a meglepetés borokkal. Mindez együtt maga volt a karibi életérzés július 17-én, a pandémia után újranyitott Dushi étteremben. Ahol kiderült, hogy Kamocsay Ákos prémium borai jó hangulatfestői az egzotikus karibi szigetvilágnak is.

A Rumbach Sebestyén utcában – nem túl szerencsés időszakban, márciusban – nyitott étterem csak ezen a környéken új. A szentendreiek jól ismerték Oscart, aki Curacao szigetéről indult, és először Szentendrén, most pedig a pesti belvárosban építi fel álmai éttermét.  Benne egy egzotikus gasztronómiai világot, amit nagy lelkesedéssel, sok érzelemmel és fantáziával képvisel.  Azzal a szándékkal, hogy még több rajongót szerezzen a különleges, karibi-indonéz konyhának.

Ami különböző kultúrák és gasztronómiai hagyományok gazdag ötvözete. Megvannak benne az európai, az afrikai és az ázsiai alapanyagok, a friss halak, fűszerek, a cassava, a sokféle chili, az egzotikus gyümölcsök, a chutney-k, a grillezett húsok. A nagy érdeklődéssel várt borvacsora menüsorában is olyan különlegességek szerepeltek, mint a patacon (tortillaszerű zöldbanán krémsajttal, sárkánygyümölccsel), vagy a mofongo (puerto rico-i puliszkaféle zöldbanánból, sajttal).

Az ételsorhoz az étvágyat belépő borként egy királyleányka hozta meg: a Hilltop 2019-es Kis virága. A Karibi füstölt halleves (Sopi piská) mellé remekül passzolt a 2018-as Kamocsay Prémium Chardonnay. A Dragonfruit patacon-t egy Kamocsay  Prémium Irsai Olivérrel ízlelték a vendégek, a Lazacos, korianderpestós vadrizshez pedig a 2017-es Prémium olaszrizling illett a legjobban.

Az egyik főételhez (Sült mofongo báránnyal) egy 2019-es Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé-t választott a séf, a Borjú hátszínhez, amit chimichurrival, édesburgonyával és avokádóval tálaltak, a Prémium merlot bizonyult ideálisnak. A desszert és a borpárosítás koronázta meg az estét: a gyümölcsös Bolo pretu (asztalt gyümölcsös, rumba áztatott csokis mandulatorta) és a legendás Ihlet cuvée.

A július 17-i borvacsora étel- és italsora már előzetesen is rendkívüli estét ígért, és ezt maradéktalanul be is váltotta. Bepillantást adott egy távoli, egzotikus világ konyhájába, amelynek ízeit Kamocsay Ákos kitűnő borai nemcsak kiegészítették, hanem új dimenzióba emeltek.

A vacsora közben a vendégek hallgathatták a Hilltop főborászát mesélni a borokról, Oscart pedig az ételekről és egy különleges, távoli világról. Az ízek, a színek, az illatok, és velük együtt a prémium borok hamisítatlan karibi hangulatú estét varázsoltak minden résztvevő számára.

« Ugrás a hír listához

További híreink

A Prémium Olaszrizling aranyérmes

A Prémium Olaszrizling aranyérmes

2020.07.30

Két Kamocsay Prémium bor is az év legjobbjai között, kihirdették a 21. VinAgora Nemzetközi Borverseny eredményeit. Hatalmas öröm, hogy aranyérmet nyert a Kamocsay Prémium Olaszrizling 2017, ezüstérmes lett a Kamocsay Prémium Chardonnay 2017.

tovább »

Palackozó üzemvezető állás - Neszmély

Palackozó üzemvezető állás - Neszmély

2020.07.22

Neszmélyi palackozónkba keressük új üzemvezető kollégánkat, aki szeretne a piacvezető Hilltop csapat tagja lenni.

tovább »

A nemespenész nem legenda!

A nemespenész nem legenda!

2020.07.17

Amikor palackba kerül a termés, véget ér a borász munkája, és következik az időé, folytatódik a természeté. A bor érlelődésének folyamata láthatatlanul zajlik a pincében, és ahol burjánzik a nemespenész, ott a borász is megnyugodhat: jó irányba haladnak a dolgok. Egymást formálva hat egymásra a bor és a pince különleges mikroklímája. A háborítatlanság, az állandóság a legjobb környezet az értékes boroknak, a muzeális tételeknek.

tovább »