Gyorstalpaló borkóstoló

2020.05.14

Ha lehet gyorstalpalóval diplomát szerezni, akkor miért ne lehetne fél óra alatt teljes képet adni a Hilltop két borcsaládjáról?  Erre vállalkozott hat palack jó borral egy online videóban Kamocsay Ákos főborász és Herczeg Ági borszakértő. A kóstolót visszanézve megismerhetik a neszmélyi borok stílusát, jellegzetes illatát, és szembesülhetnek a minőségükhöz képest is kedvező ár-értékaránnyal.

A 410 hektáros szőlőültetvényéről és 35 kilométeres dunai panorámájáról nevezetes Hilltop borászat mindig fontosnak tartotta, hogy a hazai fogyasztók számára elérhető áron készítsen megbízható minőségű borokat. Ennek tipikus példája a legnépszerűbb boruk, a Hilltop Irsai Olivér, amiről a legtöbben ismerik a borászatot. Herczeg Áginak és Kamocsay Ákosnak is ez a nagy nyári kedvence, mert friss, gyümölcsös, és nem magas alkoholtartalmával bármikor felüdít.

A Hilltop Chardonnay a világ legnépszerűbb szőlőfajtájaként a neszmélyi borvidéken is jól érzi magát. Különleges aromájú borokat ad, amelyek a jó savösszetételnek köszönhetik harmonikusságukat. Herczeg Ági ezért ajánlja, hogy párosítsuk különféle ételekkel is.

A Kamocsay Prémium borcsalád illusztris tagjának, a Cserszegi Fűszeresnek története dióhéjban a Hilltop ismertté válásának története is. 1997-ben ez lett Az év fehérbora Angliában, és utána felrobbantotta a hazai borpiacot  – nemesítője, Bakonyi Károly is örülhetett sikerének. A 2017-es Cserszegi Fűszeres nemcsak virágos illataival hízeleg, hanem azt az ásványosságot is megőrzi, ami a Sós hegy dűlőt jellemzi.

Az utóbbi évek másik sikerbora a Kamocsay Prémium Ihlet Cuvée. Először 2015-ben, majd 2017-ben készítette a főborász, azzal a céllal, hogy az új évjárat jellegzetességeit mutassa meg. Egyik kedvencén, a traminin keresztül, ami ennek a bornak a 70 százalékát adja. Ettől gazdag és sűrű mozgású a pohárban.

A borkóstolók sorából nem maradhat ki a rosé sem. Ezt most a komplex ízvilágú Kamocsay Prémium Pinot Noir képviselte, aminek aromái a vörösbor felé viszik el a kóstoló fantáziáját. Az érett cseresznyére ismerünk a kortyban, elegancia, légies finomság társul hozzá.

A kedvenc borok dobogóján előkelő helyen áll a 6. jó palack bor, a Kamocsay Prémium Merlot, ami a fantasztikus klimatikus viszonyokkal rendelkező kesztölci dűlők termése. Ennek köszönheti mediterrán jellegét, meleg érettségét, bársonyosságát. A főborász szerint arra is példa, hogyan lehet visszaadni, megőrizni, megmutatni a borban a különleges természeti adottságokat. Nem mellesleg ez az egyik kedvenc bora.

« Ugrás a hír listához

További híreink

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

2020.05.25

Emlékezetes társalgással zárult a péntek esti online borozás május 22-én, amikor Ekler Dezső építész és Bock József borász voltak Kamocsay Ákos vendégei. Egy tartalmas kulturális panorámát nyújtott a beszélgetés, amelyben egyenrangú szerepet kapott a neszmélyi és a villányi táj, az épített környezet, a borászatok, a zene, és persze a jobbnál jobb borok.

tovább »

A 6. palackot ajándékba kérem!

A 6. palackot ajándékba kérem!

2020.05.11

AKCIÓ! A hatodik palackot ajándékba adjuk! Tegyél a kosárba június 6-ig legalább 5 palack Hilltop vagy Kamocsay Prémium bort, akár vegyesen is webshopunkban https://hilltop.borbolt.hu/ és mi megajándékozunk egy Hilltop palackkal.

tovább »

Írók, költők borral és szódával - online kóstoló

Írók, költők borral és szódával - online kóstoló

2020.05.04

A bor és az irodalom kapcsolatáról csak elkezdeni lehet egy beszélgetést. Különösen Kamocsay Ákossal, akiről köztudott, hogy nagy művészetbarát. Így történt ez május 1-én is, a Hilltop pénteki online borkóstolásán, amelynek Spiró György író és Orosz Györgyi kommunikációs tréner volt a vendége.

tovább »