Borpiknik a tetőkertben

2020.08.24

A kikapcsolódás új hullámaként rendezte meg a WestEnd a Tetőkerti Borpikniket augusztus 12-16. között. A bezártság után társas szórakozásra és minőségi borozásra vágyók a Hilltop és Kamocsay Ákos Prémium borait is élvezhették ezen a hétvégén. Az ingyenes koncertek és gasztronómiai programok résztvevőinél fokozottan ügyeltek a biztonsági előírások betartására.

A kormányzati rendelkezések miatt az idei szezon összes nagyobb fesztiválját törölték az 500 fős létszámkorlátozás miatt. Hogy mégse maradjanak szabadtéri élmények és bulik nélkül az arra vágyók, a WestEnd bevásárlóközpont új funkcióval, Budapest új közösségi tereként nyitotta meg a látogatók előtt 3 ezer hektáros tetőkertjét, a napvitorlákkal fedett lounge részt és a piknikező területet.

A rendezvényt nyitó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az üzletház az új helyzetre új ötletekkel reagált, és a júliustól megrendezett programok sikere után szervezték meg a borpikniket. Partnerük volt ebben a kerületi önkormányzat, és azok a borászatok, amelyek felismerték a fogyasztókkal való találkozás új formájában a személyes kapcsolattartás lehetőségét. Szikh Mátyás háromszoros magyar sommelier bajnok beszélt az éttermek bezárása után kialakult új fogyasztói szokásokról. Az otthoni borfogyasztás növekedése és az online értékesítés eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy ezekkel az új szolgáltatásokkal is mehet előre az ágazat. De már nemcsak kiszolgálnia, hanem megkeresnie és edukálnia is kell fogyasztóját a borásznak. Hogy ne a borsznobok tábora növekedjen, hanem a valóban hozzáértő borszeretőké, akik magabiztosan tudnak bort választani saját, eltérő igényeikhez, élethelyzeteikhez. Az edukáció legkellemesebb formája éppen a személyes beszélgetés lehet a borászokkal, amire a WestEnd Tetőkerti Borpiknikén nagyon jó alkalom kínálkozik.  Akik végigsétálnak a Magyarország borvidékeit reprezentáló faházak között, azok hiteles képet kapnak a termőterületekről, a borfajtákról, ha eléggé kíváncsiak és nyitottak, és félreteszik előítéleteiket egyes borstílusok iránt.  A  sommelier azt ajánlja, hogy sok tiszta, kevéssé ásványos vízzel váltogassák a borokat, mert az értő kóstoló sosem sajttal együtt élvezi a bor aromáit.

A borokhoz társuló gasztronómiai kínálatról több food truck is gondoskodik. Az egymástól biztonságos távolságra elhelyezett faházak között kézfertőtlenítő állomásokat is találnak a vendégek, a szájmaszk viselését azonban – ellentétben az üzletház protokolljával – nem követelik meg.

Borpiknik a tetőkertben

« Ugrás a hír listához

További híreink

Targoncás és segédmunkás állás Neszmélyen

Targoncás és segédmunkás állás Neszmélyen

2020.09.24

Neszmélyi borászatunkba keresünk magára és munkájára igényes munkatársakat hosszú távra, teljes munkaidőbe.

tovább »

Jelentkezz hozzánk laboránsnak!

Jelentkezz hozzánk laboránsnak!

2020.09.24

Borászati laboratóriumunkba keresünk teljes munkaidőbe, laboráns tapasztalattal rendelkező kollégát. A részletekért kattints!

tovább »

Adni a legjobb - 100 rászoruló család szőlőünnepe

Adni a legjobb - 100 rászoruló család szőlőünnepe

2020.08.28

Hívjuk társadalmi felelősségvállalásnak, jótékonyságnak, adományozásnak, win-win játszmának, de a lényeg, hogy szeretünk segíteni a magunk sajátos módján és eszközeivel. Most épp szőlővel: 100 kilót adományozunk 100 rászoruló családnak a Tatai Családsegítő központon keresztül.

tovább »