Befejeződött a szüret

2019.11.22

Sok körülmény szerencsés összhangjának köszönhetően termőhelyeinken a tervezett időben, október végén befejeződött a szüret. A jól szervezett munka, a kedvező időjárás, a hatásos növényvédelem és a jól eltervezett szüreti időpont a szó szoros értelmében meghozta gyümölcsét. Csicsai Frigyes szőlész azt mondta, a legtöbb szőlő betakarításával már korábban végeztek. Az azt követő 10-12 napos leállásra a késői fajtáknál volt szükség. A hárslevelű és a szürkebarát tökéletes cukorfokának eléréséhez kellett még egy szűk két hetes érési idő, a napsütés, ami szerencsére meg is adatott. Azóta pedig már elkezdődött a lombhullatás, és érkeznek a fagyok, a szőlészek a jövő évi termést készítik elő.
Az eddigi tapasztalatok alapján jó közepes év lesz az idei. Sem rekordtermés, se kimagasló minőségi értéket nem fedeztek fel, valószínűleg nem jegyzik majd különleges évjáratként a 2019-es évet. Bár a dűlőszelektált tételek feldolgozása még hátravan, és azok várható minőségéről egy-két hónap múlva lehet biztosabb képet kapni.
Sok tényező komplex összhatása a jó szüret, de – mint mindig - elsősorban is a növényt, a szépen termő szőlőt illeti a köszönet.

Befejeződött a szüret

« Ugrás a hír listához

További híreink

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

2020.05.25

Emlékezetes társalgással zárult a péntek esti online borozás május 22-én, amikor Ekler Dezső építész és Bock József borász voltak Kamocsay Ákos vendégei. Egy tartalmas kulturális panorámát nyújtott a beszélgetés, amelyben egyenrangú szerepet kapott a neszmélyi és a villányi táj, az épített környezet, a borászatok, a zene, és persze a jobbnál jobb borok.

tovább »

Gyorstalpaló borkóstoló

Gyorstalpaló borkóstoló

2020.05.14

Ha lehet gyorstalpalóval diplomát szerezni, akkor miért ne lehetne fél óra alatt teljes képet adni a Hilltop két borcsaládjáról? Erre vállalkozott hat palack jó borral egy online videóban Kamocsay Ákos főborász és Herczeg Ági borszakértő.

tovább »

A 6. palackot ajándékba kérem!

A 6. palackot ajándékba kérem!

2020.05.11

AKCIÓ! A hatodik palackot ajándékba adjuk! Tegyél a kosárba június 6-ig legalább 5 palack Hilltop vagy Kamocsay Prémium bort, akár vegyesen is webshopunkban https://hilltop.borbolt.hu/ és mi megajándékozunk egy Hilltop palackkal.

tovább »