Befejeződött a szüret

2019.11.22

Sok körülmény szerencsés összhangjának köszönhetően termőhelyeinken a tervezett időben, október végén befejeződött a szüret. A jól szervezett munka, a kedvező időjárás, a hatásos növényvédelem és a jól eltervezett szüreti időpont a szó szoros értelmében meghozta gyümölcsét. Csicsai Frigyes szőlész azt mondta, a legtöbb szőlő betakarításával már korábban végeztek. Az azt követő 10-12 napos leállásra a késői fajtáknál volt szükség. A hárslevelű és a szürkebarát tökéletes cukorfokának eléréséhez kellett még egy szűk két hetes érési idő, a napsütés, ami szerencsére meg is adatott. Azóta pedig már elkezdődött a lombhullatás, és érkeznek a fagyok, a szőlészek a jövő évi termést készítik elő.
Az eddigi tapasztalatok alapján jó közepes év lesz az idei. Sem rekordtermés, se kimagasló minőségi értéket nem fedeztek fel, valószínűleg nem jegyzik majd különleges évjáratként a 2019-es évet. Bár a dűlőszelektált tételek feldolgozása még hátravan, és azok várható minőségéről egy-két hónap múlva lehet biztosabb képet kapni.
Sok tényező komplex összhatása a jó szüret, de – mint mindig - elsősorban is a növényt, a szépen termő szőlőt illeti a köszönet.

Befejeződött a szüret

« Ugrás a hír listához

További híreink

Keressük HORECA kereskedelmi munkatársunkat

Keressük HORECA kereskedelmi munkatársunkat

2019.11.11

A HILLTOP Neszmély Zrt, a magyar borpiac meghatározó, folyamatosan megújulni tudó dinamikus szereplője HORECA Kereskedelmi képviselő pozícióba munkatársat keres.

tovább »

Elismerést kapott a Hilltop panoráma

Elismerést kapott a Hilltop panoráma

2019.09.30

Amit a turisták mindig is tudtak, boraink rajongói meggyőződéssel vallottak, az most ismét megerősítést kapott: a Hilltop Borászat egyedülálló dunai panorámája szeptemberben bekerült a Komárom-Esztergom Megyei Értéktárba.

tovább »

Prémium Chardonnay a csúcson - TOP 100-ba került

Prémium Chardonnay a csúcson - TOP 100-ba került

2019.09.25

A Kamocsay Prémium Chardonnay 2017 felkerült a Mediaworks gondozásában megjelenő TOP 100 magyar bor listájára.

tovább »