5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

2019.06.19

Az első, s talán legfontosabb, hogy minél alacsonyabb alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk. Ha ezt még szódával lazítjuk, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.

Válasszunk könnyed, illatos, zamatos borokat, legyen az egy Irsai, cserszegi vagy királyleányka, de a rozé is nagy sláger ilyenkor. Intenzív ízük, jó savgerincük, mintha kifejezetten erre a feladatra predesztinálná ezeket a borokat.
Aki nem szereti az illatos fajtákat, annak jó választás lehet egy könnyedebb, neutrálisabb karakterű fajtából készült bor, például egy olaszrizling vagy chardonnay. Az olaszrizling például klasszikus fröccspartnernek számít Magyarországon.Mivel nyáron gyakran könnyedebb ételekkel is beérjük, ezekhez érdemes könnyedebb borokat választani. Egy remek, könnyed mégis tartalmas saláta mellé igazán jó párosítás egy zamatos, frissítő karakterű reduktív bor.

Sportolás vagy szabadtéri aktivitás után szervezetünk erőteljesen vágyik a hidratálásra, amelyre a legjobb választás egy hosszúlépés (1 bor, 2 szóda) lehet. Az alkohol elhanyagolható benne, nem borítja vízháztartásunk, de a kevés bor pont annyira ízesíti meg az italt, amennyire kellemesnek érezzük. 

5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

« Ugrás a hír listához

További híreink

Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

Két nagyarany- és két aranyérem a Semmelweis-en

2019.06.19

A Semmelweis Egyetem idén tizedik alkalommal hirdette meg országos borversenyét, mellyel 2010 óta tehetséges, a minőség iránt elkötelezett magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. A versenyt az intézmény az alapításának 250. évében öt új kategóriában hirdette meg.

tovább »

Az Ihlet Cuvée esete kacsa kvartettel

Az Ihlet Cuvée esete kacsa kvartettel

2019.05.29

"Kissé bátor egy kacsához fehérbort ajánlani, de én nem szeretem a sztereotípiákat." Vallja a Wine Art Culture magazin alapítója, aki nagy örömünkre egy izgalmas kacsa recepthez párosította Ihlet Cuvée borunkat.

tovább »

Kamocsay Prémium Pinot Gris - az MTA bora

Kamocsay Prémium Pinot Gris - az MTA bora

2019.04.15

A Magyar Tudományos Akadémia évek óta keresi a legjobb magyar borokat, amelyek méltóan képviselik azt a szellemi örökséget, amelyet maga az akadémia is képvisel. Rendszeresen nevezünk borokat a megmérettetésre, s többször volt már, hogy boraink elnyerték a megtisztelő MTA bora címet.

tovább »