5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

2019.06.19

Az első, s talán legfontosabb, hogy minél alacsonyabb alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk. Ha ezt még szódával lazítjuk, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.

Válasszunk könnyed, illatos, zamatos borokat, legyen az egy Irsai, cserszegi vagy királyleányka, de a rozé is nagy sláger ilyenkor. Intenzív ízük, jó savgerincük, mintha kifejezetten erre a feladatra predesztinálná ezeket a borokat.
Aki nem szereti az illatos fajtákat, annak jó választás lehet egy könnyedebb, neutrálisabb karakterű fajtából készült bor, például egy olaszrizling vagy chardonnay. Az olaszrizling például klasszikus fröccspartnernek számít Magyarországon.Mivel nyáron gyakran könnyedebb ételekkel is beérjük, ezekhez érdemes könnyedebb borokat választani. Egy remek, könnyed mégis tartalmas saláta mellé igazán jó párosítás egy zamatos, frissítő karakterű reduktív bor.

Sportolás vagy szabadtéri aktivitás után szervezetünk erőteljesen vágyik a hidratálásra, amelyre a legjobb választás egy hosszúlépés (1 bor, 2 szóda) lehet. Az alkohol elhanyagolható benne, nem borítja vízháztartásunk, de a kevés bor pont annyira ízesíti meg az italt, amennyire kellemesnek érezzük. 

5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

« Ugrás a hír listához

További híreink

Ihlet Cuvée - ismét az első helyen!

Ihlet Cuvée - ismét az első helyen!

2019.09.11

Már publikus a Winelovers 100 Nagykóstoló kiállítói listája. Büszkék vagyunk rá, hogy ebbe a körbe, A 100 legjobb magyar bor százas abszolút listába bekerült a Kamocsay Ihlet Cuvée 2017. Kamocsay Ákos Prémium bora a július 1-3. között megtartott teszten az illatos borok kategóriában első helyen végzett.

tovább »

Kanadai aranyéremmel gazdagodott az Ihlet Cuvée

Kanadai aranyéremmel gazdagodott az Ihlet Cuvée

2019.08.14

Aranyérmet nyert legkedvesebb házasításunk, a 2017-es Ihlet Cuvée a Sélections Mondiales des Vins kanadai nemzetközi borversenyen.

tovább »

Keressük borász munkatársunkat!

Keressük borász munkatársunkat!

2019.08.12

Kiemelten magas fizetéssel keressük a szüret idejére, de akár egy hónapra is, azonnali kezdéssel gyakorlott borászati szakdolgozó munkatársunkat.

tovább »