5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

2019.06.19

Az első, s talán legfontosabb, hogy minél alacsonyabb alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk. Ha ezt még szódával lazítjuk, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.

Válasszunk könnyed, illatos, zamatos borokat, legyen az egy Irsai, cserszegi vagy királyleányka, de a rozé is nagy sláger ilyenkor. Intenzív ízük, jó savgerincük, mintha kifejezetten erre a feladatra predesztinálná ezeket a borokat.
Aki nem szereti az illatos fajtákat, annak jó választás lehet egy könnyedebb, neutrálisabb karakterű fajtából készült bor, például egy olaszrizling vagy chardonnay. Az olaszrizling például klasszikus fröccspartnernek számít Magyarországon.Mivel nyáron gyakran könnyedebb ételekkel is beérjük, ezekhez érdemes könnyedebb borokat választani. Egy remek, könnyed mégis tartalmas saláta mellé igazán jó párosítás egy zamatos, frissítő karakterű reduktív bor.

Sportolás vagy szabadtéri aktivitás után szervezetünk erőteljesen vágyik a hidratálásra, amelyre a legjobb választás egy hosszúlépés (1 bor, 2 szóda) lehet. Az alkohol elhanyagolható benne, nem borítja vízháztartásunk, de a kevés bor pont annyira ízesíti meg az italt, amennyire kellemesnek érezzük. 

5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

« Ugrás a hír listához

További híreink

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

2020.05.25

Emlékezetes társalgással zárult a péntek esti online borozás május 22-én, amikor Ekler Dezső építész és Bock József borász voltak Kamocsay Ákos vendégei. Egy tartalmas kulturális panorámát nyújtott a beszélgetés, amelyben egyenrangú szerepet kapott a neszmélyi és a villányi táj, az épített környezet, a borászatok, a zene, és persze a jobbnál jobb borok.

tovább »

Gyorstalpaló borkóstoló

Gyorstalpaló borkóstoló

2020.05.14

Ha lehet gyorstalpalóval diplomát szerezni, akkor miért ne lehetne fél óra alatt teljes képet adni a Hilltop két borcsaládjáról? Erre vállalkozott hat palack jó borral egy online videóban Kamocsay Ákos főborász és Herczeg Ági borszakértő.

tovább »

A 6. palackot ajándékba kérem!

A 6. palackot ajándékba kérem!

2020.05.11

AKCIÓ! A hatodik palackot ajándékba adjuk! Tegyél a kosárba június 6-ig legalább 5 palack Hilltop vagy Kamocsay Prémium bort, akár vegyesen is webshopunkban https://hilltop.borbolt.hu/ és mi megajándékozunk egy Hilltop palackkal.

tovább »