Borvidékek

Neszmélyi Borvidék Bár a Neszmélyi Borvidék adottságai kiválóak, mégis vannak olyan szőlőfajták, melyek más környezetet és talajt követelnek meg maguknak. A Hilltop tulajdonosai hisznek abban, hogy kiváló minőségű bort csak első osztályú szőlőből lehet készíteni, így borászatunk a felhasznált szőlő 99 százalékát saját ültetvényein termeszti. Ezek a szőlő ültetvények Neszmély mellett Kocson és Kesztölcön találhatóak.

A Neszmélyi Borvidéken bianka, chardonnay, chenin blanc, cserszegi fűszeres, hárslevelű, irsai olivér, királyleányka, olaszrizling, rizlingszilváni, sárga muskotály, sauvignon blanc és szürkebarát mellett tramini fürtöket érlel a nap.

Neszmély közelében, Kocson találhatóak cabernet sauvignon, chardonnay, cserszegi fűszeres, hárslevelű, irsai olivér, nektár, pinot noir, sauvignon blanc és szürkebarát ültetvényeink. Ez utóbbi és a chardonnay szőlő is jól érzi magát Kesztölc egyedi mikroklímájában, de a merlot termelésünk is jelentős a Dunára tájolt lejtőkön.

Egy dolog azonban minden ültetvényünkön közös: szőlőinket is ugyanazzal a szeretettel gondozzuk, mint kész borainkat, mert számunkra a szőlő és a bor világa nem csak hivatás, de szenvedély is!