A Hilltop-Bor Kft. szálláshelyfejlesztése Neszmélyen

Kedvezményezett neve:

HILLTOP-BOR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

A Hilltop-Bor Kft. szálláshelyfejlesztése Neszmélyen

Szerződött támogatás összege:       

38 456 990 Ft

Támogatás mértéke:

53,762046%

Projekt tartalma:

Pályázatunk célja a gyönyörű természeti környezetben és kiemelt turisztikai térségben Neszmély-Melegeshegy gondozott szőlőültetvényei között található szálláshelyünk fejlesztése szolgáltatásbővítés és korszerűsítés céljából. A Hilltop-Bor Kft. tulajdonában álló épületkomplexum a hegy tetején található, lenyűgöző panorámával a környező hegyekre, a Hilltop borászat szőlőire és a Dunára. Az egész évben üzemelő szálláshely jelenleg 8 db 2 ágyas, fürdőszobás, klimatizált szobával rendelkezik. A 200 fő befogadóképességű éttermünk 3 teremből és egy fedetlen nagyteraszból áll. Az épületekhez kb. 4-4,5 ha gondozott, parkosított terület tartozik, amihez egy kőből készült kilátó, egy korszerű játszótér, egy térkőburkolatú és egy füves rendezvénytér, továbbá feszített víztükrű 21 x 7 m-es medence tartozik. Ezen kívül egy 170 fő befogadására alkalmas, gyönyörű pincehelység áll vendégeink rendelkezésére. A konyhánk mérete és elrendezése, felszereltsége az étterem vendégterének megnövekedésével nem változott, ezért ez nagyban limitálja az egyidejűleg kiszolgálható a’la carte vendégszámot. A napjaink divatos irányzatai miatti aprólékosabb, több lépésben történő előkészítésre, elkészítésre és gondosabb alapanyag tárolásra lenne szükség, ezért a konyhát fejleszteni szükséges.

A meglévő 8 szoba a felújításnak köszönhetően komfortosabbá, kényelmesebbé válik, ennek eredményeként a jelenlegi, vendégenkénti 1 – 2 vendégéjszaka akár a duplájára növekedhet. A szebb, igényesebb szobák több szállóvendéget vonzanak, így a szálláskihasználtság nagymértékben növelhető. Ha vendégeink egyénenként több éjszakát töltenek el nálunk, akkor több új program kerülhet kínálásra, illetve ittlétük alatt több programunkban részt vehetnek, több pozitív élménnyel távozhatnak. Például nem csak helyben tudnak kóstolni nálunk, hanem több napos programként, akár a Borvidék más pincészeteihez, borászataihoz is lehetőség van bortúra keretei között ellátogatni, lehetőség van a környékbeli nevezetességek megtekintésére, tehát a régióban költik el a pihenésre szánt összeget.

Vendégházunkban két új szoba kerül még a meglévők mellett újonnan kialakításra, 1 db egyágyas fürdőszobás – zuhanyzós szoba és egy lakosztály, amely két szobából és zuhanyzós fürdőszobából áll. Ezen fejlesztéssel összesen 21 főt tudunk majd elszállásolni. Ez a cégek számára is vonzóbb kapacitás, ezenkívül esküvőseink számára is több lehetőség lesz szállás terén, mivel zömében távolabbról érkeznek a párok, és a teljes vendégseregre keresnek nálunk és a környéken szállást. A kialakítandó lakosztály az Ifjú Pár kényelmesebb készülődését teszi lehetővé.

A lakosztályban kényelmesen, külön légtérben van lehetőség a gyermekek elhelyezésére. További fejlesztésként infraszauna kerül építésre, amely szintén vendéglétszám növekedést generál. Az éttermi szolgáltatásunkat bővítjük a konyha átalakítással, bővítéssel: Több előkészítő és tálaló felület lehetővé teszi egyszerre nagyobb a’la carte vendéglétszám kiszolgálását, a fix menüs csoportok mellett a’la carte vendégek egyidejű étkeztetését. A megnövekedett hűtőkapacitás nem csak a frissáruk tárházát növeli meg, hanem az ésszerű, szakszerű tárolást is eredményezi.

Az NKM Borház Kft. üzemeltetésében lévő szálláshelyünk jelenleg is számos szolgáltatást nyújt az ideérkező vendégek számára: színvonalas helyszínt biztosítunk esküvők, céges rendezvények, csapatépítések, borkóstolók, borvacsorák, borászati üzemlátogatás számára, ezenfelül kültéri medencével, és kilátóval is rendelkezünk. Együttműködünk a térség turisztikai szolgáltatóival. A fejlesztés keretében a következő új szolgáltatások bevezetését tervezzük: szabadidős-sportolási lehetőségként pingpongasztal, lengőteke, kosárlabda palánk, vízitorna. Különlegességként kültéri pihenő és hordószalon céljára átalakított 95 hl-es ászokhordók telepítését is tervezzük. Az üzemeltető cég számos együttműködési megállapodást kötött jelen projekt keretében a térség turisztikai és egyéb szolgáltatóival.

Projekt befejezési dátuma:

2020.12.14.

Projekt azonosító száma:

TFC-1-1-1-2017-2018-00705