Kamocsay Ihlet Cuvée 2015

fehér - száraz

Prestige Reserve Vinum bonum Magyar Bormustra - Ezütérem MTA bora - legjobb fehérbor Semmelweis Egyetem - legjobb presztízs fehérbor 	Vinagora Médaille d'Or 2017

Szép világos aranysárga, igazi borszínű bor, a pohár falán a sűrű könnyek komolyabb extraktot sejtetnek, elegáns illatában érzéki vonások, a fehér virág és gyümölcs mellett kis levesfűszer és halovány pézsma, étvágygerjesztő illat, kóstolva érintésnyi, halvány édesség, komoly szövet, telt korty, gyümölcsös jelleg és kis zsálya, kicsit lágy struktúra, üdébb savak még vidámabbá tennék. Tényleg lehet ihletet meríteni belőle.

Elnyert díjak:

  • MTA bora - legjobb fehérbor
  • Semmelweis Egyetem - legjobb presztízs fehérbor
  • Pezsgőgyári borszemle - Pezsgőgyári Champion cím és aranyérem
  • 37. Magyar Bormustra. ezüst minősítés
  • Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
bruttó: 1590 Ft.
Vásárolja meg ezt a bort egyedi címkével! Tovább az űrlaphoz »

Részletek

A fajta:

70% Hárslevelű, 20% Chenin Blanc és 10% Chardonnay szőlőfajtákból áll. A Hárslevelű hazánk kilencedik leggyakoribb szőlőfajtája. Egyenletesen és bőven teremő fajta, levele ép, kerek; fürtje igen hosszú, laza szerkezetű; bogyói közepesen nagyok, gömbölyűek, vékony héjúak, lédúsak. Októberi érésű, szárazságra, téli fagyokra és rothadásra érzékeny fajta. A Chenin Blanc Franciaországból, a Loire-völgyéből származik, üdén florális, kajszibarackos-almás ízvilág jellemzi, amelybe marcipános, mézes és szénára emlékeztető jegyek vegyülnek. A chardonnayt francia világfajta, Burgundiából indult, mindenhol jól terem, képes nagy borokra, lédús, vastag héjú, ropogós, fűízű szemei vannak, jó savú-cukrú, így jó savú-alkoholú bort adó, megbízható szőlő, ma talán 3 ezer hektáron termelik Magyarországon.

Borkészítés:

Szép világos aranysárga, igazi borszínű bor, a pohár falán a sűrű könnyek komolyabb extraktot sejtetnek, elegáns illatában érzéki vonások, a fehér virág és gyümölcs mellett kis levesfűszer és halovány pézsma, étvágygerjesztő illat, kóstolva érintésnyi, halvány édesség, komoly szövet, telt korty, gyümölcsös jelleg és kis zsálya, kicsit lágy struktúra, üdébb savak még vidámabbá tennék. Tényleg lehet ihletet meríteni belőle.

Hogyan, mihez:

Jól lehűtve - 10°C- kiválóan harmonizál fehér húsból és halakból készült ételekkel.