Kamocsay Ihlet Cuvée 2015

fehér - száraz

Prestige Reserve Vinum bonum Magyar Bormustra - Ezütérem MTA bora - legjobb fehérbor Semmelweis Egyetem - legjobb presztízs fehérbor 	Vinagora Médaille d'Or 2017 'Super 12' Magyar Bor Nagydíj - 12 legjobb magyar fehérbor Berliner Wein Trophy 2018 - Aranyérem

Szép világos aranysárga, igazi borszínű bor, a pohár falán a sűrű könnyek komolyabb extraktot sejtetnek, elegáns illatában érzéki vonások, a fehér virág és gyümölcs mellett kis levesfűszer és halovány pézsma, étvágygerjesztő illat, kóstolva érintésnyi, halvány édesség, komoly szövet, telt korty, gyümölcsös jelleg és kis zsálya, kicsit lágy struktúra, üdébb savak még vidámabbá tennék. Tényleg lehet ihletet meríteni belőle.

Elnyert díjak:

  • MTA bora - legjobb fehérbor
  • Semmelweis Egyetem - legjobb presztízs fehérbor
  • Pezsgőgyári borszemle - Pezsgőgyári Champion cím és aranyérem
  • 37. Magyar Bormustra. ezüst minősítés
  • Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
  • "Super 12" Magyar Bor Nagydíj - 12 legjobb magyar fehérbor
bruttó: 1670 Ft.
Vásárolja meg ezt a bort egyedi címkével! Tovább az űrlaphoz »

Részletek

A fajta:

Ez a házasítás hárslevelű alapon nyugszik, mely hazánk kilencedik leggyakoribb szőlőfajtája. Egyenletesen és bőven termő fajta, levele ép, kerek; fürtje igen hosszú, laza szerkezetű; bogyói közepesen nagyok, gömbölyűek, vékony héjúak, lédúsak. Októberi érésű, szárazságra, téli fagyokra és rothadásra érzékeny fajta. Az Ihlet Cuvée-t üdén florális, kajszibarackos-almás ízvilág is jellemzi, amelybe marcipános, mézes és szénára emlékeztető jegyek vegyülnek.

Borkészítés:

Szép világos aranysárga, igazi borszínű bor, a pohár falán a sűrű könnyek komolyabb extraktot sejtetnek, elegáns illatában érzéki vonások, a fehér virág és gyümölcs mellett kis levesfűszer és halovány pézsma, étvágygerjesztő illat, kóstolva érintésnyi, halvány édesség, komoly szövet, telt korty, gyümölcsös jelleg és kis zsálya, kicsit lágy struktúra, üdébb savak még vidámabbá tennék. Tényleg lehet ihletet meríteni belőle.

Hogyan, mihez:

Jól lehűtve - 10°C- kiválóan harmonizál fehér húsból és halakból készült ételekkel.