Kamocsay Ákos Prémium Sárgamuskotály Kalács-hegy-dűlő 2016

fehér - száraz

Elegáns, - harmonikus savszerkezetének köszönhetően – üde, dinamikus, fiatalos fehérbor, melyben a muskotály kellemes ízvilága intenzív bájjal, parfümösséggel jelentkezik. Jól lehűtve gyümölcsös körítésekhez, szárnyasokhoz, halakhoz, ázsiai fűszerekkel készített ételekhez ajánljuk.

Elnyert díjak:

  • Tata város bora verseny - Tata város illatos bora cím
bruttó: 1890 Ft.
Vásárolja meg ezt a bort egyedi címkével! Tovább az űrlaphoz »

Részletek

A fajta:

A sárgamuskotály (muscat lunel) jó sav- és cukorgyűjtő, így remek  édesborok is készülnek belőle, nagyon tehetséges fajta, mely ősidők óta megtalálható mifelénk, tán már a rómaiak is készítettek édesbort belőle Pannóniában. A régi magyarok Bárzsing néven is hívták. Lédús, édes, jó savú fürtje virágos-szőlős, nagyon vonzó bort ad

Borkészítés:

Szép sárga borszín, édes-mézes, varázslatos, körtés-barackos virágillat, melyet csontszáraz, szinte sós korty követ, ami igen szimpatikus vonás, az ilyen illatú borok édes kortyban szoktak folytatódni. A rózsaillat a telt kortyban is tart, a neszmélyi savak csiszoltan csillognak benne, komolyabb bor.

Hogyan, mihez:

A Kamocsay muskotálya jól szerepelhet az indiai és kínai konyha illatos-fűszeres fogásai mellett, de nagy hozzáadott értéket jelenthet a halsaláta, krémlevesek, gyümölcsleves, sertésszűz, rántott hús, camembert mellé feladva is.