Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Superior, Páskum-dűlő 2013

fehér - száraz

Vinagora Médaille d'Or 2017

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek (intenzitás, tisztaság, eleven, csillogó savak, a szokottnál nagyobb koncentráció, komplexitás+jó ihatóság egyszerre) különösen ragyogóan nyilvánulnak meg benne. Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vonásait.

Az évjárat elfogyott, nagyon várjuk a következőt!

Részletek

A fajta:

A chardonnayt tükörnek tartják, a borkészítő és a talaj tükrének, azaz olyan fajtának, mely jól közvetíti a terroir (talaj, klíma, kultúra, azaz borász) tulajdonságait. Francia világfajta, Burgundiából indult, mindenhol jól terem, képes nagy borokra, lédús, vastag héjú, ropogós, fűízű szemei vannak, jó savú-cukrú, így jó savú-alkoholú bort adó, megbízható szőlő, ma talán 3 ezer hektáron termelik Magyarországon.

Borkészítés:

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek (intenzitás, tisztaság, eleven, csillogó savak, a szokottnál nagyobb koncentráció, komplexitás+jó ihatóság egyszerre) különösen ragyogóan nyilvánulnak meg benne. Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vonásait.

Hogyan, mihez:

Fehér húsú halak –madarak hű kísérője lehet, de üde savai és teltsége okán jól szolgál egy carbonara, lecsó, rakott káposzta, borjúhúsból készült étel vagy zsíros sajt mellett is.