Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Páskum-dűlő 2015

fehér - száraz

Prestige Reserve Vinum bonum Magyar Bormustra - Aranyérem

Kamocsay Ákos – az év borásza – elhivatottságát, szakértelmét tükrözi ez a bor. Gyümölcsös, telt, kerek, vastag, intenzíven és nagyon harmonikusan érett, kiemelkedő száraz borunk a rómaiak kedvenc dűlőiről szedett gyönyörű, válogatott szőlőfürtök termése. Fehér húsokból készült fűszeres ételekhez, 14°C-ra behűtve ajánljuk.

Elnyert díjak:

  • "Legjobb Fehérbor", Quadris díj - Syngenta 2016
  • Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
  • 37. Magyar Bormustra. Arany minősítés, a verseny csúcs bora
Vásárolja meg ezt a bort egyedi címkével! Tovább az űrlaphoz »
bruttó: 1890 Ft.

Részletek

A fajta:

A chardonnayt tükörnek tartják, a borkészítő és a talaj tükrének, azaz olyan fajtának, mely jól közvetíti a terroir (talaj, klíma, kultúra, azaz borász) tulajdonságait. Francia világfajta, Burgundiából indult, mindenhol jól terem, képes nagy borokra, lédús, vastag héjú, ropogós, fűízű szemei vannak, jó savú-cukrú, így jó savú-alkoholú bort adó, megbízható szőlő, ma talán 3 ezer hektáron termelik Magyarországon.

Borkészítés:

Világos arany színű bor intenzív gyümölcsillattal, ami az egyenesen folytatódó telt kortyban is megjelenik a finom savakra fűzve, fehér virág, barack, citrus. Az egész szájat betöltő lágy faktúra, nagyon jó balansz, a lecsengésben kellemes kesernye.

Hogyan, mihez:

Fehér húsú halak –madarak hű kísérője lehet, de üde savai és teltsége okán jól szolgál egy carbonara, lecsó, rakott káposzta, borjúhúsból készült étel vagy zsíros sajt mellett is.