Kamocsay Ákos Prémium borcsalád

« vissza

A Kamocsay borcsalád tagjai a borászat „zászlóshajóinak” számítanak , amelyek a saját telepítésű neszmélyi ültetvények (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris,  Olaszrizling és Merlot) válogatott terméséből készülő, csúcskategóriás borok.

A Kamocsay borcsaládnak jelenleg hat tagja van, 5 fehér és 1 vörösbort kóstolhatnak meg az ínyencek.

A sorozat borai évek óta kiválóan szerepelnek a jelentős hazai és nemzetközi borversenyeken. A legutóbbi eredmények közül érdemes megemlíteni azt, hogy a 2015-ös Chardonnay Du Monde-on (Chardonnay Világbajnokság) a 2013-as Prémium Chardonnay ezüstérmet szerzett, a Prémium Olaszrizling a Bordeaux-ban megrendezett Les Citadelles du Vin borversenyen az aranyérem mellett a Magyar Borok Különdíját is elhozta . Ez is jelzi, hogy ezek a borok nagyszerűen tükrözik a Neszmélyi Borvidék kiváló adottságait.

Kamocsay Ákos Prémium Irsai Olivér 2015
Magyar Bormustra - Ezütérem

Kamocsay Ákos Prémium Irsai Olivér 2015

Egy fürt friss szőlő palackba zárva. Üde, illatos, könnyed, mégis gazdag, és telt. Igazi „üdítőital”, melyet a dús, intenzív illatokat kedvelőknek, hölgyeknek, fiataloknak ajánlunk. Könnyű zöldfűszeres csirkehúsok, egyszerűbb saláták érdekes kísérője.

Elnyert díjak:

  • Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
  • 37. Magyar Bormustra. ezüst minősítés

Kamocsay Ákos Prémium Cserszegi Fűszeres 2015
Prestige Reserve Vinum bonum

Kamocsay Ákos Prémium Cserszegi Fűszeres 2015

Rendkívül érdekes, igazi hungarikum az Irsai Olivér és a Tramini szőlőfajta keresztezéséből, mely magában hordozza mindkét fajta különlegességét. Pikáns illata, egres gyümölcszamata az Irsai könnyedségére emlékeztet. Fűszerességében, narancshéj és licsi illatában a Tramini jelenik meg. Grillezett fehérhúsokhoz, valamint hideg pástétomokhoz ajánljuk.

Kamocsay Ákos Prémium Sárgamuskotály Kalács-hegy-dűlő 2016

Kamocsay Ákos Prémium Sárgamuskotály Kalács-hegy-dűlő 2016

Elegáns, - harmonikus savszerkezetének köszönhetően – üde, dinamikus, fiatalos fehérbor, melyben a muskotály kellemes ízvilága intenzív bájjal, parfümösséggel jelentkezik. Jól lehűtve gyümölcsös körítésekhez, szárnyasokhoz, halakhoz, ázsiai fűszerekkel készített ételekhez ajánljuk.

Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Páskum-dűlő 2015
Prestige Reserve Vinum bonum

Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Páskum-dűlő 2015

Kamocsay Ákos – az év borásza – elhivatottságát, szakértelmét tükrözi ez a bor. Gyümölcsös, telt, kerek, vastag, intenzíven és nagyon harmonikusan érett, kiemelkedő száraz borunk a rómaiak kedvenc dűlőiről szedett gyönyörű, válogatott szőlőfürtök termése. Fehér húsokból készült fűszeres ételekhez, 14°C-ra behűtve ajánljuk.

Elnyert díjak:

  • "Legjobb Fehérbor", Quadris díj - Syngenta 2016
  • Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
  • 37. Magyar Bormustra. Arany minősítés, a verseny csúcs bora

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Noir Rosé 2015
Prestige Reserve Vinum bonum

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Noir Rosé 2015

Nyáresti hangulat – palackba zárva! Pazar dunai panoráma, üde és fegyelmezett neszmélyi szőlősorok, narancsvörös köntösű naplemente és málnára emlékeztető ízű, száraz rosébor – a természetet tisztelő emberi munka gyümölcse. Jól lehűtve kiválóan üdítő, szinte minden étellel harmonizál.

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris 2015

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris 2015

A pinot gris világfajta, a pinot család (blanc és noir) tagja, nálunk valahogy ma nem átütően népszerű, noha mind könnyedebb, mint érleltebb változatai egészen kiválóak tudnak lenni és maga a szőlő a középkor óta megtalálható nálunk.

Kamocsay Ihlet Cuvée 2015
Magyar Bormustra - Ezütérem

Kamocsay Ihlet Cuvée 2015

Szép világos aranysárga, igazi borszínű bor, a pohár falán a sűrű könnyek komolyabb extraktot sejtetnek, elegáns illatában érzéki vonások, a fehér virág és gyümölcs mellett kis levesfűszer és halovány pézsma, étvágygerjesztő illat, kóstolva érintésnyi, halvány édesség, komoly szövet, telt korty, gyümölcsös jelleg és kis zsálya, kicsit lágy struktúra, üdébb savak még vidámabbá tennék. Tényleg lehet ihletet meríteni belőle.

Elnyert díjak:

  • MTA bora - legjobb fehérbor
  • Semmelweis Egyetem - legjobb presztízs fehérbor
  • Pezsgőgyári borszemle - Pezsgőgyári Champion cím és aranyérem
  • 37. Magyar Bormustra - ezüst minősítés
  • Prestige Reserve verseny - Vinum Bonum díj

Kamocsay Prémium Merlot 2015

Kamocsay Prémium Merlot 2015

Kamocsay Ákos - az év borásza - elhivatottságát, szakértelmét tükrözi ez a bor. Rubinvörös színű, bársonyos, piros gyümölcsök ízeit idéző, határozott, testes vörösbor a Neszmélyi Borvidék legnaposabb, legmagasabban fekvő dűlőjéről. Az évek múlásával egyre finomabb lesz. Vörös húsokból készült ételekhez ajánljuk.

Kamocsay  Hilltop Chardonnay Superior, Páskum-dűlő 2013

Kamocsay Hilltop Chardonnay Superior, Páskum-dűlő 2013

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek (intenzitás, tisztaság, eleven, csillogó savak, a szokottnál nagyobb koncentráció, komplexitás+jó ihatóság egyszerre) különösen ragyogóan nyilvánulnak meg benne. Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vonásait.

Kamocsay Ákos Prémium Irsai Olivér 2015
Magyar Bormustra - Ezütérem

Kamocsay Ákos Prémium Irsai Olivér 2015

Egy fürt friss szőlő palackba zárva. Üde, illatos, könnyed, mégis gazdag, és telt. Igazi „üdítőital”, melyet a dús, intenzív illatokat kedvelőknek, hölgyeknek, fiataloknak ajánlunk. Könnyű zöldfűszeres csirkehúsok, egyszerűbb saláták érdekes kísérője.

Elnyert díjak:

  • Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
  • 37. Magyar Bormustra. ezüst minősítés

Megvásárlom »

Kamocsay Ákos Prémium Cserszegi Fűszeres 2015
Prestige Reserve Vinum bonum

Kamocsay Ákos Prémium Cserszegi Fűszeres 2015

Rendkívül érdekes, igazi hungarikum az Irsai Olivér és a Tramini szőlőfajta keresztezéséből, mely magában hordozza mindkét fajta különlegességét. Pikáns illata, egres gyümölcszamata az Irsai könnyedségére emlékeztet. Fűszerességében, narancshéj és licsi illatában a Tramini jelenik meg. Grillezett fehérhúsokhoz, valamint hideg pástétomokhoz ajánljuk.

Megvásárlom »

Kamocsay Ákos Prémium Sárgamuskotály Kalács-hegy-dűlő 2016

Kamocsay Ákos Prémium Sárgamuskotály Kalács-hegy-dűlő 2016

Elegáns, - harmonikus savszerkezetének köszönhetően – üde, dinamikus, fiatalos fehérbor, melyben a muskotály kellemes ízvilága intenzív bájjal, parfümösséggel jelentkezik. Jól lehűtve gyümölcsös körítésekhez, szárnyasokhoz, halakhoz, ázsiai fűszerekkel készített ételekhez ajánljuk.

Megvásárlom »

Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Páskum-dűlő 2015
Prestige Reserve Vinum bonum

Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Páskum-dűlő 2015

Kamocsay Ákos – az év borásza – elhivatottságát, szakértelmét tükrözi ez a bor. Gyümölcsös, telt, kerek, vastag, intenzíven és nagyon harmonikusan érett, kiemelkedő száraz borunk a rómaiak kedvenc dűlőiről szedett gyönyörű, válogatott szőlőfürtök termése. Fehér húsokból készült fűszeres ételekhez, 14°C-ra behűtve ajánljuk.

Elnyert díjak:

  • "Legjobb Fehérbor", Quadris díj - Syngenta 2016
  • Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj
  • 37. Magyar Bormustra. Arany minősítés, a verseny csúcs bora

Megvásárlom »

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Noir Rosé 2015
Prestige Reserve Vinum bonum

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Noir Rosé 2015

Nyáresti hangulat – palackba zárva! Pazar dunai panoráma, üde és fegyelmezett neszmélyi szőlősorok, narancsvörös köntösű naplemente és málnára emlékeztető ízű, száraz rosébor – a természetet tisztelő emberi munka gyümölcse. Jól lehűtve kiválóan üdítő, szinte minden étellel harmonizál.

Megvásárlom »

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris 2015

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris 2015

A pinot gris világfajta, a pinot család (blanc és noir) tagja, nálunk valahogy ma nem átütően népszerű, noha mind könnyedebb, mint érleltebb változatai egészen kiválóak tudnak lenni és maga a szőlő a középkor óta megtalálható nálunk.

Megvásárlom »

Kamocsay Ihlet Cuvée 2015
Magyar Bormustra - Ezütérem

Kamocsay Ihlet Cuvée 2015

Szép világos aranysárga, igazi borszínű bor, a pohár falán a sűrű könnyek komolyabb extraktot sejtetnek, elegáns illatában érzéki vonások, a fehér virág és gyümölcs mellett kis levesfűszer és halovány pézsma, étvágygerjesztő illat, kóstolva érintésnyi, halvány édesség, komoly szövet, telt korty, gyümölcsös jelleg és kis zsálya, kicsit lágy struktúra, üdébb savak még vidámabbá tennék. Tényleg lehet ihletet meríteni belőle.

Elnyert díjak:

  • MTA bora - legjobb fehérbor
  • Semmelweis Egyetem - legjobb presztízs fehérbor
  • Pezsgőgyári borszemle - Pezsgőgyári Champion cím és aranyérem
  • 37. Magyar Bormustra - ezüst minősítés
  • Prestige Reserve verseny - Vinum Bonum díj

Megvásárlom »

Kamocsay Prémium Merlot 2015

Kamocsay Prémium Merlot 2015

Kamocsay Ákos - az év borásza - elhivatottságát, szakértelmét tükrözi ez a bor. Rubinvörös színű, bársonyos, piros gyümölcsök ízeit idéző, határozott, testes vörösbor a Neszmélyi Borvidék legnaposabb, legmagasabban fekvő dűlőjéről. Az évek múlásával egyre finomabb lesz. Vörös húsokból készült ételekhez ajánljuk.

Megvásárlom »

Kamocsay  Hilltop Chardonnay Superior, Páskum-dűlő 2013

Kamocsay Hilltop Chardonnay Superior, Páskum-dűlő 2013

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek (intenzitás, tisztaság, eleven, csillogó savak, a szokottnál nagyobb koncentráció, komplexitás+jó ihatóság egyszerre) különösen ragyogóan nyilvánulnak meg benne. Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vonásait.

Megvásárlom »