Miért könnyezik a szőlő?

2017.04.04

A könnyezés a szőlő aktív vegetációs időszakának első szakasza. A gyökérzet újra elkezd vizet gyűjteni, megindul a keringés, így a metszés során keletkezett vágási felületeken kicsordul a szőlőnedv. A szakirodalom szerint a könnyezés a talaj 8-10° C hőmérsékleténél indul el, amikor a gyökérnyomás 1,5-2,2 bar szintre emelkedik. A könnyezés hirtelen következik be, gyorsan fokozódik majd fokozatosan leáll. A kocsonyás anyag hatására befulladhatnak a rügyek, így a ferde metszési lap különösen fontos. A rügyek általában 20-30 nappal a könnyezést követően hajtanak ki, így már nem kell sokat várni.

Forrás: http://paraszthaz.blogspot.hu/2009/04/konnyezes.html

Miért könnyezik a szőlő?

« Ugrás a hír listához

További híreink

Mérlegképes könyvelő munkatársat keresünk

Mérlegképes könyvelő munkatársat keresünk

2017.11.10

Ha a bevallások, zárások és beszámolók háromszöge lázba hoz, dolgozz nálunk Neszmélyen, festői dűnék tőszomszédságában, a Melegeshegy tetején!

tovább »

Különleges Retrospektív – múlt és jelen vonzásában

Különleges Retrospektív – múlt és jelen vonzásában

2017.10.25

A Kamocsay Prémium vertikális kóstoló segítségével visszautazhatunk a jelenből a múltba, s ezáltal egy kicsit a jövőbe is. Október 31-én, a Borkollégiumban megvilágítjuk a Kamocsay Prémium márka gondolatiságát, egyediségét és azt, ahogyan az eltérő évjáratok hatnak az egyes borokra, s hogy ez mennyire hozzátartozik a prémium borok világához.

tovább »

Kamocsay Ákos:

Kamocsay Ákos: "Nagy tételben is készülhet minőségi bor"

2017.10.12

Magyarországon sokan úgy gondolják, a nagy borászatok nem képesek kiemelkedő borokat készíteni – mondja Kamocsay Ákos, az októberi Winelovers Rizlingteszten győztes olaszrizling készítője. A Hilltop főborásza elmondja azt is, miért nem tettek jót az olaszrizling megítélésének a szocializmus ivóvíztározói.

tovább »