Miért könnyezik a szőlő?

2017.04.04

A könnyezés a szőlő aktív vegetációs időszakának első szakasza. A gyökérzet újra elkezd vizet gyűjteni, megindul a keringés, így a metszés során keletkezett vágási felületeken kicsordul a szőlőnedv. A szakirodalom szerint a könnyezés a talaj 8-10° C hőmérsékleténél indul el, amikor a gyökérnyomás 1,5-2,2 bar szintre emelkedik. A könnyezés hirtelen következik be, gyorsan fokozódik majd fokozatosan leáll. A kocsonyás anyag hatására befulladhatnak a rügyek, így a ferde metszési lap különösen fontos. A rügyek általában 20-30 nappal a könnyezést követően hajtanak ki, így már nem kell sokat várni.

Forrás: http://paraszthaz.blogspot.hu/2009/04/konnyezes.html

Miért könnyezik a szőlő?

« Ugrás a hír listához

További híreink

2300 km, 5x2 kerék, egy jó ügyért

2300 km, 5x2 kerék, egy jó ügyért

2018.05.18

Budapestet és Dublint összeköti egy izgalmas szárazföldi út, melynek viszontagságaival és szépségeivel igen ritkán néznek szembe két keréken. A nem csak a hölgyeket érintő HPV vírus tipizálásának fontosságáért vívott harctól vezérelve hatan úgy döntöttek, átküzdik magukat hegyen-völgyön és a komfortzónájukat elég mélyen érintő 2300 km-es távon Dr Balázsy Károly nőgyógyász vezetésével. Mi pedig támogatjuk ezt a nemes célt.

tovább »

Mérlegképes könyvelő munkatársat keresünk

Mérlegképes könyvelő munkatársat keresünk

2017.11.10

Ha a bevallások, zárások és beszámolók háromszöge lázba hoz, dolgozz nálunk Neszmélyen, festői dűnék tőszomszédságában, a Melegeshegy tetején!

tovább »

Különleges Retrospektív – múlt és jelen vonzásában

Különleges Retrospektív – múlt és jelen vonzásában

2017.10.25

A Kamocsay Prémium vertikális kóstoló segítségével visszautazhatunk a jelenből a múltba, s ezáltal egy kicsit a jövőbe is. Október 31-én, a Borkollégiumban megvilágítjuk a Kamocsay Prémium márka gondolatiságát, egyediségét és azt, ahogyan az eltérő évjáratok hatnak az egyes borokra, s hogy ez mennyire hozzátartozik a prémium borok világához.

tovább »