4 tipp arra, hogyan szimatold a bort úgy, mint egy profi!

2017.04.28

1. Túl hideg a bor.
TIPP: próbáld kezedet a pohár köré fonva kicsit megmelegíteni azt.

2. A poharadban tartott bor illata nem elég intenzív.
TIPP: körkörös mozdulattal forgasd meg a pohárban a bort, így jobban előjönnek az aromák.

3. Szaglásod nem tökéletes.
TIPP: A szaglás szerencsére bizonyos fokig fejleszthető. Minél több bort és más szerves anyagot szagolsz, annál jobban fogod őket érezni és képes leszel azokat megkülönböztetni.

4. A poharadban tartott bor nem tökéletes.
TIPP: Sajnos előfordul, hogy nem úgy sikerül egy bor, ahogy azt a borász megálmodta. Ez esetben legjobb megoldás, ha azt egy Hilltopra cseréled ;)
4 tipp arra, hogyan szimatold a bort úgy, mint egy profi!

« Ugrás a hír listához

További híreink

Mérlegképes könyvelő munkatársat keresünk

Mérlegképes könyvelő munkatársat keresünk

2017.11.10

Ha a bevallások, zárások és beszámolók háromszöge lázba hoz, dolgozz nálunk Neszmélyen, festői dűnék tőszomszédságában, a Melegeshegy tetején!

tovább »

Különleges Retrospektív – múlt és jelen vonzásában

Különleges Retrospektív – múlt és jelen vonzásában

2017.10.25

A Kamocsay Prémium vertikális kóstoló segítségével visszautazhatunk a jelenből a múltba, s ezáltal egy kicsit a jövőbe is. Október 31-én, a Borkollégiumban megvilágítjuk a Kamocsay Prémium márka gondolatiságát, egyediségét és azt, ahogyan az eltérő évjáratok hatnak az egyes borokra, s hogy ez mennyire hozzátartozik a prémium borok világához.

tovább »

Kamocsay Ákos:

Kamocsay Ákos: "Nagy tételben is készülhet minőségi bor"

2017.10.12

Magyarországon sokan úgy gondolják, a nagy borászatok nem képesek kiemelkedő borokat készíteni – mondja Kamocsay Ákos, az októberi Winelovers Rizlingteszten győztes olaszrizling készítője. A Hilltop főborásza elmondja azt is, miért nem tettek jót az olaszrizling megítélésének a szocializmus ivóvíztározói.

tovább »